pripreme u rovinju

[VIDEO] Osijek poražen na startu priprema od jakog suparnika, ali Nenad Bjelica nema razloga za brigu

09.01.2021 u 21:00

Bionic
Reading

Momčad Osijeka pod vodstvom Nenada Bjelice priprema se u Istri, a u subotu je igrala prijateljsku utakmicu protiv Sturma. Nakon lošijeg prvog poluvremena, Osječani su u nastavku zaigrali puno bolje, ali su ipak poraženi od Austrijanaca

Osijek i Sturm iz Graza u Rovinju su odigrali vrlo zanimljiv prijateljski dvoboj. U prvoj provjeri od početka priprema Osijek je imao vrlo ozbiljnog i kvalitetnog protivnika, a kako pišu na klupskoj stranici, viđena su dva sasvim različita poluvremena. U prvom dijelu Austrijanci su pokazali zašto su u borbi za naslov prvaka austrijske Bundeslige, uz odličan rezultatski niz kojega su ostvarili u prvom dijelu sezone.

Postigli su dva pogotka preko Gazibegovića i Wutricha uz vrlo dobru igru, pa su zasluženo stekli rezultatsku prednost. Bijelo-plavi nisu uspjeli na željeni način povezati redove, pa nije bilo pravih opasnosti pred suparničkim vratima, izuzev jedne situacije u kojoj su u šesnaestercu kombinirali Pilj i Bohar, ali bez završnog udarca.

U nastavku su Osječani brzo, u 50. minuti, smanjili na 1:2. Bila je to lijepa akcija u kojoj su sudjelovali Mišković, Kleinheisler i Bočkaj, da bi ovaj posljednji došao u mat-poziciju koju nije propustio realizirati. Lopta se od desne vratnice odbila u mrežu. Nedugo zatim Kleinheisler je imao priliku za izjednačenje, međutim, zamalo je bio neprecizan. No, u 60. minuti uslijedilo je poravnanje. Lopa je s lijeve strane izveo slobodni udarac s 20-ak metara, lopta je u visokom luku preletjela sve igrače i ovaj puta od lijeve vratnice završila iza leđa Siebenhandla.

Malo je nedostajalo da Kleinheisler preokrene rezultat, vrlo dobro je pucao sa 17 metara, a austrijski vratar se itekako namučio kako bi spriječio pogodak. Doduše, imao je i Sturm veliku prigodu preko Friesenbichlera, ali je Ježina izvrsno reagirao u toj situaciji.

I onda je u 75. minuti Sturm opet došao u vodstvo. Mwepu se dobro snašao pred Ježinom i iz blizine zabio za 2:3. U završnici je stopostotnu prigodu imao Lopa, no nije se snašao pred protivničkim vratarom.

Još bolju šansu propustio je Beljo u 85. minuti kada je nakon odlične asistencije Lončara s pet metara pogodio – gredu! Izjednačiti je u samoj završnici mogao i Majstorović koji je također propustio pravu priliku i glavom poslao loptu malo izned grede.

Osijek je u prvom dijelu igrao u sastavu: Ivušić, Škorić, Caro, Grgić, Jurčević, Vuković, Jugović, Pilj, Erceg, Bohar i Mierez. U nastavku su nastupili: Ježina, Gutieri, Majstorović, Lončar, Talys, Ljubić, Žaper, Kleinheisler, Bočkaj, Lopa i Mišković (Beljo). Izostali su, zbog ozljeda ili nedovoljne spremnosti, Silva, Ndockyt, Grezda i Topčagić. Sljedeću provjeru Osijek će imati u petak, 15. siječnja, kada će odmjeriti snage s Koprom.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.