BLIŽI SE KRAJ

[VIDEO] 'Oproštajka' za 'Ledenog čovjeka'; u Formuli 1 ostat će ogromna praznina, a oglasila se i emotivna supruga

29.11.2021 u 20:08

Bionic
Reading

Alfa Romeo priredio je oproštajnu zabavu za Kimija Raikkonena (42) koji se na kraju sezone oprašta od Formule 1

Finac je rekorder po broju odvoženih utrka u najbržem oktanskom cirkusu – 347, ali što je još važnije, ima jedan naslov prvaka iz 2007. Upisao je 21 pobjedu, a čak 103 puta bio na postolju. Velika karijera koja je krenula 2001, bliži se kraju, ostale su mu još dvije utrke i onda će reći 'zbogom'.

Alfa Romeo je u Švicarskoj u svojoj bazi u Hinwilu ugostio Raikkonena i njegovu obitelj. Članovi osoblja Alfa Romea formirali su počasnu gardu dok je silazio s pozornice i nosili su posebno dizajnirane košulje koje su odavale počast njegovim postignućima.

'Hvala svima na noći za pamćenje. Hvala svima na svim godinama zajedno. Hvala vam na trudu. Hvala sva sjećanja. Vi ste dobri ljudi. S poštovanjem, Kimi', napisao je Raikkonen na društvenim mrežama.

  • +13
Formula 1, VN Katara, 2021. Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

'Kakva emotivna noć. Suosjećam sa svima kojima će Kimi nedostajati kada napusti staze i hvala vam za svu podršku i ljubav prema mom suprugu kroz godine! Ja i djeca smo sretni i zahvalni što će on nakon ove sezone biti više kod kuće. Posebno hvala svima u Alfa Romeu što su uvijek bili tako topli i ljubazni prema meni i našoj obitelji!', napisala je Raikkonenova supruga Minttu na Instagramu.