TUGA U SLOVENIJI

[VIDEO] Na snimanju filma u Söldenu život je izgubio najbolji slovenski freestyle snowboarder Marko Grilc. Iza sebe je ostavio dvoje malodobne djece i trudnu zaručnicu

24.11.2021 u 13:36

Bionic
Reading

Austrijska policija objavila je da u nesreći pripremajući se za snimanje filma na skijalištu u austrijskom Söldenu poginuo 38-godišnji Slovenac, a portal 24ur.com, objavio kako je riječ o poznatom i vrlo uspješnom freestyle snowboarderu Marku Grilecu

Kako javlja austrijska novinska agencija APA, surfer je pao u duboki snijeg i udario u snijegom prekrivenu stijenu. Prema policiji, nije nosio kacigu dok je surfao. Unatoč hitnoj reanimaciji, 38-godišnji Slovenac je od zadobivenih ozljeda preminuo.

Tko je bio Marko Grilc?

Marko Grilc bio je jedan od najuspješnijih slovenskih snowboardera svih vremena, a zasigurno najbolji i najprepoznatljiviji slovenski freestyle snowboarder. Četverostruki juniorski svjetski prvak, pobjednik Big Air Svjetskog kupa (London 2010.), pobjednik Billabong Air & Style natjecanja u Innsbrucku 2009. i O'Neil Evolution Slopestyle godinu dana kasnije, ukupno drugi u zbroju Svjetskog kupa u velikom eteru 2008., osvajač medalja na X igrama...

Bio je i jedan od pionira snimanja sportskih filmova u surfanju te je više od desetljeća bio orijentiran na društvene mreže. “Ubrzo sam osjetio da je budućnost tu i da kroz ove kanale možemo prezentirati ne samo surfanje, već i nešto više, inspiraciju iz svakodnevnog života”, rekao je u siječnju ove godine za portal Siol.net.

Što se više bavio surganjem sve se više oduševljavao s njim te je koraknuo prema istraživanju granica mogućeg, a nedavno je promovirao surfanje među mladima i zastupao razne brendove.

Prošle godine dobio je Sportsku nagradu za najbolje upravljanje društvenim mrežama na razini sportaša.

'Ne postoji dobna granica za ništa u životu, vi odlučujete kada ćete se predati. Nikada neću prestati surfati', rekao je u intervjuu za Sportal u travnju 2017. Samo nekoliko mjeseci ranije prilikom pada teško je ozlijedio leđa, što ga je dovelo do radikalne transformacije ljestvice životnih prioriteta.

Obitelj mu je bila na prvom mjestu, a oboje djece, desetogodišnji sin Maxx i šestogodišnja kćer Emma, ​​naslijedili su ljubav prema vodi i snowboardu od oca. Treće dijete koje je čekao sa svojom zaručnicom, glazbenicom Ninon Key, je na putu... Marko ga neće dočekati.