fantastična utakmica

[VIDEO] Lokomotiva u dramatičnoj završnici pobijedila Hajduk i tako velikim preokretom Dinamu osigurala naslov prvaka

21.06.2020 u 23:34

Bionic
Reading

Posljednja utakmica 30. kola Hrvatski Telekom Prve lige između Lokomotive i Hajduka opravdala je epitet derbija kola. U Kranjčevićevoj je odigran fantastičan susret, Hajduk je vodio 2:0, a u dramatičnoj završnici 'lokosi' u 97. minuti utakmice dolaze do pobjede 3:2 kojom su i teoretski 'pogurali' Dinamo do nove titule

Zbog ovakvih utakmica obožavamo nogomet! Da, u 30. kolu Hrvatski Telekom Prve lige Lokomotiva i Hajduk još su jednom potvrdili kako se ovdje igra fantastičan nogomet. Uh, kakav je to derbi bio u Kranjčevićevoj!

Nogometaši Lokomotive velikim su preokretom od zaostatka 0:2 došli do pobjede 3:2 i drugog mjesta na ljestvici koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. 'Lokosi' su ujedno ovom pobjedom i svog 'starijeg brata' Dinamo promovirali u prvaka šest kola prije kraja prvenstva.

No, krenimo redom...

Hajduk je poveo već u 3. minuti spretnim golom kapetana Mije Caktaša. Hajduk je do rezultatske prednosti došao iz prve opasne situacije na utakmici. Loptu je osvojio Juranović i ubacio u šesnaesterac domaćina, a tamo se nakon gužve od Dolčeka lopta sretno odbija prema Caktašu koji odličnom reakcijom pored dva neodlučna protivnička igrača matirao Grbića za 0:1. Bio je to za kapetana 'bilih' 15. prvenstveni gol u sezoni, a deseti iz igre.

U 36. minuti Caktaš se i drugi put upisao u strijelce realiziravši opravdano dosuđeni kazneni udarac zbog prekršaja na Jairu. Golman Lokomotive Grbić je pročitao gdje će kapetan Hajduka pucati, ali je njegov prizemni udarac u donji desni kut bio dovoljno precizan i snažan.

U tim se trenucima činilo kako 'lokosima' prijeti prava katastrofa, Hajduk je dominirao i napadao, ali sve se 'okrenulo' nakon samo par minuta. Istina, imali su Hajdukovi igrači još nekoliko izglednih situacija za gol, ali nisu bili precizni ili je Grbić dobro reagirao.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Kad se očekivao posljednji zvižduk suca Damira Batinića za kraj prvog poluvremena, Lokomotiva je došla do gola. Tolić je izveo dugo dodavanje na desnu stranu, gdje je Mersinaj glavom prebacio loptu na suprotnu vratnicu. Visoki Lokomotivin kapetan Denis Kolinger nadskočio je splitske braniče i iz neposredne blizine glavom poslao loptu pod gredu, a tim se rezultatom otišlo na odmor.

Nastavak sustera donosi potpuno drugačiju sliku na terenu, Lokomotiva je svim snagama krenula prema golu Hajduka. Taj je gol donio potrebni poticaj momčadi Gorana Tomića, koja je u drugom poluvremenu od prve sekunde krenula po izjednačujući gol. Činilo se da su ga 'lokosi' postigli u 60. minuti, ali je na intervenciju VAR-a gol Tucija poništen zbog zaleđa.

Pritisak se isplatio u 66. minuti kad su domaći izjednačili fantastičnim golom Tucija, koji je sa 16 metara iskosa pogodio suprotne rašlje. Primio je loptu na rubu kaznenog prostora, okrenuo se i ljevicom precizno pogodio suprotni gornji kut Hajdukovog gola pokraj nemoćnog vratara Posavca.

Do kraja utakmice obje su momčadi imale još nekoliko izglednih situaciju za gol. U 69. minuti je Lokomotiva mogla do potpunog preokreta, ali je odličan udarac Jakića Posavec sjajno obranio.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

Hajduk je priliku za novo vodstvo imao u 76. minuti, kad je Jakoliš nakon dodavanja Nejašmića sam izbio pred Grbića, ali je pucao izrazito loše i prebacio gol domaćih.

  • +7
Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

U 90. minuti je Kastrati prošao dvojicu Hajdukovih braniča, ubacio pred vrata gdje je bio Uzuni, ali je njegov udarac bio neprecizan.

No, veliki preokret i pobjedu Lokomotivi u osmoj minuti sučevog dodatka donio je Oliver Petrak koji je nakon udarca iz kuta glavom svladao Posavca.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Lokomotiva je ovom pobjedom zasjela na drugo mjesto prvenstvene ljestvice, a ujedno je i pomogla Dinamu koji je i teoretski osigurano naslov prvaka.

Hrvatska 1. liga

Slaven Belupo-Rijeka1:0
Lokomotiva-Hajduk3:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb30233472
2.Lokomotiva30165953
3.Osijek301410652
4.Rijeka30157852
5.Hajduk30156951
6.Gorica3010101040
7.Slaven Belupo30871531
8.Varaždin30591624
9.Istra 196130571822
10.Inter Zaprešić30381917

Sljedeće utakmice

25.6.Istra 1961-Lokomotiva
25.6.Varaždin-Inter Zaprešić
26.6.Rijeka-Gorica
26.6.Hajduk-Slaven Belupo
27.6.Dinamo Zagreb-Osijek