nemile scene

[VIDEO] Kaos oko Wembleyja, engleski navijači u okršaju s policijom i redarima; probijaju ograde kako bi ušli na stadion...

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 11.07.2021 21:00
  • Objavljeno 11.07.2021 u 20:13
Bionic
Reading

Londonski Wembley domaćin je finalnom okršaju Eura, a u kojem će snage odmjeriti Italija i Engleska

Potrudili su se organizatori da u zadnjoj utakmici Eura, u finalnom okršaju, u kojem će u Londonu igrati Italija i Engleska, domaćin ima dodatnu podršku, odnosno da se na tribinama i među 60.000 navijača, nađu uglavnom engleski fanovi.

Naime, zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških uvjeta odnosno mjera kojima se sprječava širenje bolesti, ulazak Talijanima u Englesku itekako je otežan, te će se među deset tisuća Talijana na Wembleyju naći oni koji žive Otoku.

Osim toga, za finalni je ogled i povećan kapacitet stadiona, te će se na tribinama moći naći njih 60 tisuća, ali s Englezima u apsolutnoj većini.

Naravno, u Londonu je cijelog dana bilo veselo i raspjevano, ali kako se bližio početak utakmice, te kako je bilo i sve više promila u krvi navijača, napetost je rasla.

Sada je i kulminiralo, jer na nekoliko je punktova u blizini stadiona, došlo do okršaja navijača i policije.

Organizatori su objavili kako su policija i redari uspjeli zadržati navijače u incidentu koji se dogodio na vanjskom sigurnosnom obodu stadiona.

'Sigurnosne mjere su brzo aktivirane i nije bilo sigurnosnih proboja ljudi bez ulaznica na stadionu', poručili su s Wembleyja.

Navijači Gordog Albiona su područje oko Leicester trga pretvorili u neslužbenu navijačku zonu premda je policija pozvala navijače koji nemaju ulaznice da ne dolaze u grad pozivajući se na epidemiološke propise.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal