više im nije zlatan

[VIDEO] Ibrahimović se pohvalio novim klubom pa izazvao bijes navijača: Jasno mu dali do znanja što misle o njegovoj 'izdaji'

28.11.2019 u 09:37

Bionic
Reading

Navijači Malmoa zapalili su kip Zlatana Ibrahimovića nakon što je kupio dionice sportskog rivala Hammarbyja

Zlatan Ibrahimović se pohvalio kako je kupio 25 posto vlasničkog udjela švedskog Hammarbyja. 38-godišnji švedski napadač je od ožujka 2018. igrao za američki Los Angeles Galaxy za koji je u 58 utakmica zabio 53 gola i upisao 15 asistencija, a sada je najavio povratak u Europu.

Za njegove usluge, bez obzira na godine, su zainteresirani brojni velikani, a najbliže je AC Milan koji mu je za godinu i pol ponudio šest milijuna eura. I dok odlučuje gdje će nastaviti karijeru, Zlatan se odlučio uključiti u vlasničku strukturu Hammarbyja.

'Sjajni su, imaju fanatične navijače, zaslužuju veliko poštovanje u cijeloj Švedskoj. Rade sjajne stvari u proteklih nekoliko godina, na terenu i izvan njega', rekao je prilikom kupovine kluba Zlatan i dodao da neće zaigrati za svoj novi klub.

I dok je navijače Hammarbyja razveselio svojim dolaskom u klub, ima i onih koji nisu pretjerano oduševljeni njegovim potezom. Ibrahimović je karijeru započeo u Malmöu, a navijači tog kluba su bijesni jer je njihov legendarni napadač odlučio kupiti dionice velikog gradskog rivala.

'Zlatan očito ne shvaća koliko znači Malmöu i misli da ćemo biti sretni što god napravi samo zato što je Zlatan. Nećemo! Njegov nam spomenik sada više ništa ne znači zato što želi da drugi klub postane bolji od onog koji ga je stvorio. Od sada je za nas još jedan igrač koji je iz kluba otišao za 80.000 kruna', poručili su navijači Malmöa u priopćenju koje su potkrijepili i djelima.

Najprije su na Zlatanov kip postavili wc školjku, a onda su preko njegove glave navukli i vreću. Tijekom noći su otišli korak dalje pa su dva i pol metra visoku skulpturu i zapalili. Sve su dokumentirali i stavili na društvene mreže. Jasno je da Zlatan u svojem Malmöu više nije poželjan lik.