ht prva liga - 14. kolo

[VIDEO/FOTO] Siniša Oreščanin nije krenuo s Goricom prema planovima i željama; Matej Vuk zabio prvi prvenstveni gol u 2021. godini

19.01.2021 u 17:52

Bionic
Reading

Čast da otvore drugi dio sezone HT Prve lige pripala je Istri 1961 i Gorici, koji su na pulskom stadionu igrali odgođenu utakmicu 14. kola. Dvoboj je na kraju završio bez pobjednika (1:1), a to je rezultat koji ne zadovoljava apetite ni jednih ni drugih

Nakon mjesec dana pauze između prvog i drugog dijela sezone, a što je značilo i nikad kraće zimske pripreme, Istra 1961 i Gorica igrali su prvu prvenstvenu utakmicu u 2021. godini. Gorica je 'jesenski dio' zaključila pobjedom na Poljudu protiv Hajduka, ali i s Valdasom Dambrauskasom na klupi. Sada je pak u Puli Goricu vodio Siniša Oreščanin.

Istra je pak zadnja tri kola tog dijela prvenstva propustila zbog pandemije koronavirusa, ali svoju zadnju utakmicu pamti po osvojenom bodu (1:1) kod Varaždina, odnosno jednog od konkurenata s kojim će se boriti za ostanak među prvoligašima.

I kako je Puljanima u fokusu borba za ostanak, onda je razumljivo da im današnji remi odgovara puno više nego Goričanima. Oreščaninova se momčad pak mogla približiti vodećem dvojcu Dinamu i Osijeku na samo bod, ali ovako, dojma smo, da su već nakon prve utakmice u drugom dijelu sezone prokockali veliku prigodu za priključenje vrhu.

Inače, dvoboj je pružio dva različita poluvremena. Prvo, prilično siromašno, s tek po jednom prilikom na svakoj strani, a koje su propustili Čabraja, odnosno Vuk.

Drugi dio bio je puno sadržajniji, a u prilog dimačnijoj utakmici išao je i pogodak domaćih kojeg je 'zakuhao' Fuentes. Pucao je napadač Istre u dva navrata, ali oba puta su njegovi udarci blokirani, međutim, na odbijanac najbrže je stigao Matej Vuk i zabio za 1:0.

Nije veselje domaćih dugo trajalo. Tek 11 minuta, jer nakon kornera Čabraje, Aleksandar Jovičić bio je najviši u skoku i glavom, zamotanom zbog ozljede iz prvog poluvremena, zabio je za 1:1.

Vidjeli smo nakon ta dva gola prilike i s jedne i s druge strane, ali rezultat se više nije mijenjao.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +11
Istra 1961 - Gorica (14. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX