europska liga

[VIDEO/FOTO] Simona Rožmana i Rijeku čeka težak ispit, možda i u najemotivnijim trenucima za sve kojima je Maradonin Napoli u krvi

26.11.2020 u 10:31

Bionic
Reading

Pred nogometašima Rijeke dvoboj je 4. kola Europske lige, a momčad Simona Rožmana ovog četvrtka od 21 sat (uz prijenos na Arenasportu 4, MAXtv) gostuje kod Napolija

Nogometaši Rijeke u prva tri kola ovosezonske Europske lige još uvijek nemaju ni jedan osvojeni bod. Naravno, suparnici su ugledni i renomirani klubovi, no Rožmanova momčad pokazala je da zna i može parirati jakim protivnicima.

Posebno se to vidjelo u trećem kolu kada je na Rujevici gostovao Napoli. Jer Rijeka je odigrala odličnih 30-tak minuta, imala i vodstvo. Na kraju je izgubila 1:2 zbog autogola.

Na red je došao i uzvrat, a spletom okolnosti, Rijeka će samo dan nakon smrti napuljskog nogometnog Boga, Diega Armanda Maradone, igrati na kultnom stadionu.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +10
Rijeka - Napoli Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

'U autobusu smo čuli tužnu vijest. S moje strane i strane kluba jedna velika sućut obitelji i svim navijačima Napolija jer znamo kakav je pečat Maradona ostavio u Napoliju. Bio je jedan od najboljih nogometaša u povijesti', rekao je Rožman za klupsku TV.

'Moramo uživati u svakom trenutku. Suparnici vrijede milijune, ali daleko od toga da se predajemo unaprijed. Znamo svi sve jedni o drugima, peh je samo da nismo kompletni. Htio bih da dobro uđemo u utakmicu i da izdržimo prvih deset minuta utakmice. Moramo pokazati gard i stav jer onda će nam biti puno lakše. Svaka minuta koja bude prolazila će biti sve bolja i bolja. Nismo bez šanse ovdje', uvjeravao je Rožman, koj je u Italiju stigao bez brojnih igrača, koji su na posljednjem testiranju bili pozitivini na koronavirus.

Nažalost, na to ne može utjecati, baš kao ni na činjenicu da će se i ova utakmica igrati bez gledatelja, jer to bi na Napolijevom stadionu uistinu bio veliki doživljaj.

'Šteta je što nema publike, bila bi paklena atmosfera, bilo bi dobro iskustvo za igrače da osjete takvu atmosferu', zaključio je Rožman.