smjena u varaždinu

[VIDEO/FOTO] Samir Toplak dobio otkaz, a u klub na čijem je čelu sin izbornika Zlatka Dalića dolazi iskusni prvoligaški trener?

07.12.2020 u 09:41

Bionic
Reading

Nakon što je prošle sezone spasio Varaždin od ispadanja u drugu HNL nova je sezona krenula loše po Samira Toplaka i posije 14 utakmica dobio je otkaz u klubu

Kako prenosi eVaraždin, odlukom izvršnog odbora kluba, s ovim ponedjeljkom Samir Toplak više nije trener prve ekipe NK Varaždina.

Varaždin se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu HT Prve lige, s jednakim brojem bodova kao i posljednjeplasirana Istra 1961 koja ima dvije utakmice zaostatka.

U zadnjih deset utakmica, ekipa Varaždina ostvarila je osam poraza te dva neriješena ishoda te od mogućih 30 bodova uzela tek 2 boda. Do daljnjega – ekipu će zajednički voditi Dario Jertec i Zoran Kastel, a prva slijedeća utakmica na rasporedu je u subotu – 12. prosinca 2020. protiv splitskog Hajduka na domaćem terenu.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Gospodinu Toplaku zahvaljujemo na svemu što je napravio za prvu ekipu Varaždina kao i na sačuvanju prvoligaškog statusa prethodne sezone te mu želimo puno sreće u nastavku trenerske karijere', poručili su iz NK Varaždina, na čijem je čelu predsjednik Toni Dalić, sin izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatka Dalića.

  • +3
NK Osijek - NK Varaždin, 14. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Top 5 golova 14. kola HT Prve lige

'Ostaje iza mene veliki ponos jer ono što smo napravili u proljeće, onaj turbo ostanak u ligi je nešto nezabilježeno, na tome gajim svoj elan i ponos', rekao je Toplak.

Rekao je i da ekipu ostavlja na predzadnjem mjestu, u puno boljoj situaciji nego što ju je našao kad je preuzeo funkciju trenera i da je pomak vidljiv, dodavši da ljudi koji vode klub imaju pravo donositi odluke.

'To je normalno za trenerski posao, ali vrijeme će pokazati je li odluka dobra ili loša', kazao je Toplak.

O daljnjim planovima još ne razmišlja jer je, kaže, posljednjih deset utakmica za njega bilo vrlo stresno.

'Malo ću odmoriti. Ništa nije normalno u svijetu, teško je nešto planirati s obzirom na ovu koronu, samo da se to čim prije riješi pa krećemo u nove izazove', zaključio je Samir Toplak.

Toplak je poziciju trenera preuzeo u veljači ove godine, a već je neko vrijeme javno govorio o tome da je nezadovoljan pojedinim igračima. Sve je kulminirao nakon utakmice s Istrom 1961 krajem studenoga, kad je Toplak nakon podjele bodova na domaćem terenu izjavio da je talac nekih igrača.

'Ne treba ih imenovati, ali postoje u svim ekipama takvi igrači koji su dobri na treningu, a jednostavno zablokiraju na utakmici i ne mogu preko te barijere', kazao je tada trener Varaždinaca.

Kako navodi Hina, prema neslužbenim informacijama, za trenersku poziciju u NK Varaždinu u tijeku su pregovori s Brankom Karačićem, iskusnim i dugogodišnjim trenerom nekolicine hrvatskih prvoligaša.