derbi della učka

[VIDEO/FOTO] Rijeka se dugo mučila, a onda je Drmić u samo četiri minute zabio dva gola i slomio žilavu Istru

25.07.2021 u 21:03

Bionic
Reading

U susretu 2. kola Hrvatski Telekom Prve lige Rijeka je na stadionu Rujevica pred 2000 gledatelja pobijedila Istru 1961 2:0

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Josip Drmić, koji je prvi gol zabio u 78. minuti, a drugi svega četiri minute kasnije. Bila je to treća pobjeda riječkog sastava na startu ove sezone i to treća rezultatom 2:0.

Riječani su na otvaranju prvenstva 2:0 pobijedili Goricu, a potom su na Malti istim rezultatom dobili i Gziru na otvaranju europske sezone, Treće slavlje stiglo je u derbiju Učke.

Domaćin je već u prvoj minuti mogao do vodstva, Vukčević je odigrao za Ampema koji se našao u sjajnoj poziciji, ali je Istrin golman obranio. U 13. minuti Rijeka je ponovo zaprijetila, no Liber nije uspio dobro zahvatiti loptu.

U 29. minuti domaćin je imao još jednu lijepu priliku. Pavičić je lijepo proigrao Drmića, napadač Rijeke našao se u dobroj situaciji, ali je njegov udarac Lučić odlično zaustavio.

U 32. minuti zaprijetili su i gosti. Daničić je ubacio s lijeve strane, Iličić se našao u dobroj situaciji, ali pokušaj iz prve nije bio kvalitetan i Labrović je lako odnio loptu.

Možda i najbolju priliku u prvom dijelu Rijeka je imala u 43. minuti. Drmić je ostao sam pred golom Istre 1961, ali je promašio cijeli gol iz neposredne blizine.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +10
NK Rijeka - NK Istra 1961; Hrvatski Telekom Prve liga, 25.7.2021. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

U 53. minuti Rijeka je uspjela svladati Lučića, no gol Obregona je poništen nakon asistencije VAR-a zbog minimalnog zaleđa. Puljani su u 62. minuti izveli brzu kontru, Bande je pucao, no riječki golman je bio spreman.

NK Rijeka - NK IStra 1961 1:0 Drmić 78' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Nakon niza propuštenih prilika, Rijeka je povela u 78. minuti. Liber je ubacio, a Drmić sjajno skočio i zabio za 1:0 udarcem glavom.

Drmić je samo četiri minute kasnije zabio i drugi, ovaj put nakon fenomenalnog ubačaja Pavičića.

NK Rijeka - NK Istra 1961 2:0 Drmić 82' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Rijeka je ovom pobjedom preuzela vrh ljestvice sa šest bodova.

NK Rijeka - NK Istra 1961 2:0, sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Rijeka - NK Istra 1961 2:0 izjave trenera Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport