danas predstavljanje

[VIDEO/FOTO] Prošle sezone stajao je Rijeci na putu do trofeja, a sada na Rujevicu dolazi kao spasitelj umjesto Simona Rožmana

01.03.2021 u 11:52

Bionic
Reading

Nakon što je slovenski stručnjak poslije poraza od Hajduka (0:1), podnio ostavku na mjesto trenera Rijeke, na Rujevici su uspjeli dogovoriti dolazak još jednog mladog trenera. Riječ je o Goranu Tomiću

Iako je prije desetak dana produžio ugovor s Rijekom, slovenski stručnjak Simon Rožman ipak nije mogao mirno gledati loše rezultate svoje momčadi, pa je nakon poraza od Hajduka (0:1) u Jadranskom derbiju, podnio ostavku. Uprava kluba prihvatila je njegovu odluku, pa se i bacila na posao traženja novog trenera.

A kako je među slobodnima, jer propao mu je transfer u Kinu, bio jedan od najtalentiranijih mladih hrvatskih stručnjaka, 43-godišnji Šibenčanin Goran Tomić, izbor je pao na njega.

Tomić je već u nedjelju stigao na Rujevicu, pregovaralo se i dogovaralo, a onda je ovog ponedjeljka i potvrđeno da će upravo on voditi Rijeku u sljedećem periodu.

Na koliko dugo, još se ne zna, to će biti objavljeno na press-konferenciji koja je previđena za 14 sati ovog ponedjeljka.

No, to je u ovom trenutku za momčad s Rujevice najmanje važno, s obzirom na to da već u srijedu igra u Osijeku utakmicu četvrtfinala hrvatskog nogometnog Kupa.

Osim toga, Rijeku čeka i žestoka borba sa zahuktalim Hajdukom za četvrto mjesto, koje vodi u Europu sljedeće sezone.

Tomić je od 2017. do 2020. vodio Lokomotivu, a s momčadi s Kajzerice prošle je sezone igrao u finalu Kupa (op.a. i izgubio do Rijeke), ali stigao je i do naslova viceprvaka Hrvatske.

  • +15
Rijeka - Hajduk, 23. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX
Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal