ht prva liga - 10. kolo

[VIDEO/FOTO] Prince Ampem prvo je ime dvoboja na Šubićevcu i potpisuje asistencije za oba gola u pobjedi Šibenika nad Rijekom

01.11.2020 u 16:57

Bionic
Reading

Nogometaši Šibenika u 10. kolu HT Prve lige stigli su do treće prvenstvene pobjede ove sezone. Momčad Krunoslava Rendulića slavila je 2:0 protiv Rijeke Simona Rožmana

Nogometaši Šibenika do petog su kola čekali prvu prvenstvenu pobjedu. Tada je pala Lokomotiva, potom je Šibenik napravio veliko iznenađnje svladavši Hajduk na Poljudu, a ove su nedjelje svoju uzlaznu formu demonstrirali i protiv Rijeke.

Istina, stigli su gosti u Šibenik, netkom prije utakmice uzdrman potresom, što je možda više uplašilo Riječane nego domaće, ali još više potreseni teškim porazom kod Alkmaara.

I jurnuli su domaćini od prve minute, osjetivši da se imaju čemu nadati. Posebno raspoložen bio je Prince Ampem, nezaustavljiv za gostujuću obranu, koji je asistirao kod oba gola domaćih.

Šibenik je poveo u 12. minuti lijepim pogotkom Marka Bulata na povratnu loptu Princa Ampema. Napadač iz Gane je na desnoj strani 'slomio' Smolčića, te uputio povratnu loptu na koju je natrčao Marko Bulat i precizno zabio za 1-0.

Rijeka je od 40. minute igrala s igračem manje nakon što je Darko Velkovski u svega nekoliko sekundi zaradio dva žuta kartona. Prvog zbog prekršaja, a drugog zbog prigovora.

U posljednjim trenucima prvog dijela sudac Jović je pokazao žuti i Sandru Kulenoviću, a potom provjeravao zaslužuje li prekršaj napadača Rijeke i crveni karton, no srećom po goste ostao je na svojoj prvotnoj odluci.

Pitanje pobjednika razriješeno je u 74. minuti, a ponovo je glavnoj ulozi bio Ampem. Najbolji igrač utakmice je ponovo pretrčao obranu Rijeke i sjajno poslužio Emira Sahitija koji je zabio za 2:0.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +2
Šibenik - Rijeka (Hrvatski Telekom Prva liga, 10. kolo) Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL