MVP KOLA ABA LIGE

[VIDEO/FOTO] Aco Petrović u reprezentaciju vraća igrača kojeg su mnogi zaobilazili. Pogledajte što je radio u dresu Zadra na otvaranju sezone

04.10.2022 u 13:11

Bionic
Reading

Košarkaš Zadra Luka Božić svojom je sjajnom izvedbom u uvjerljivoj pobjedi (96-67) nad podgoričkim Studentskim centrom zaradio status najkorisnijeg igrača (MVP) prvog kola ABA lige

Božić je briljirao sa 30 koševa, 13 skokova i sedam asistencija te je sakupio ukupno 48 bodova u vrednovanju svog učinka te je po tome bio uvjerljivi pobjednik prvog kola.

Najviše mu se približio Amerikanac Daron Russell iz crnogorskog Mornara koji je u gostujućoj pobjedi nad Igokeom (83-91) ubacio čak 41 koš pogodivši devet trica iz 18 pokušaja, a tome je dodao po šest skokova i asistencija te tako zaradio ukupno 39 valorizacijskih bodova.

Znimljivo je kako je u 2. kolo AdmiralBet ABA lige Zadar gost upravo kod Mornara (nedjelja, 9. listopada, 19 sati). Prije toga Zadrane očekuje gostovanje u 2. kolu HT Premijer lige kod aktualnog prvaka Cibone (petak, 7. listopada, 18 sati).

O Božićevoj igri već se izjasnije sportski direktor HKS-a Aco Petrović koji će po svemu sudeći do konačnog rješenja u sljedećem ciklsu pretkvalifikacija za Eurobasket 2025 osobno preuzeti izborničku ulogu. Ubrzo je u razgovoru za Sportske novosti najavio njegov povratak u reprezentaciju.

  • +20
KK Zadar - KK Bosco, 3.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc

'Popis već postoji, prve utakmice sezone nisu ništa spektakularno promijenile, jer se sva ta imena koja su zablistala već nalaze na tom popisu, od Luke Božića nadalje', rekao je Petrović.  

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
  • +7
KK Zadar - SC Derby, košarka, AdmiralBet ABA liga, 30.9.2022. Izvor: Cropix / Autor: Zvonko Pavic

Tko je pratio Božićeve nastupe u dresu Širokog prošle sezone nije iznenađen ovakvim njegovim izdanjem. Luka je istinski lider Zadra. Njegova borbenost, snaga, energija i košarkaška inteligencija dobro su poznati treneru Danijelu Jusupu, koji ga je nakon gotovo dvije sezone anonimnosti prošle godine u Širokom, vratio tamo gdje je stao i gdje mu je i mjesto.