ŠIBENČANI NEPORAŽENI

[VIDEO/FOTO] Osijek se vratio lošim navikama, rasprodaje bodove na domaćem terenu; po jedan sjajan gol sa svake strane

03.09.2022 u 23:17

Bionic
Reading

U susretu 8. kola SuperSport HNL-a u osječkom Gradskom vrtu nije bilo pobjednika, nogometaši Osijeka i Šibenika su remizirali odigravši 1:1

Osječani su poveli lijepim pogotkom Mađara Laszla Kleinheislera u 38. minuti, ali je još ljepši bio gol Španjolca Francisca Burguija u 79. minuti za konačnih 1:1.

Bila je ovo premijera novog osječkog trenera Rene Pomsa, a Šibenik je prekinuo dugi negativni niz budući je izbjegao poraz od Osijeka po prvi puta nakon 2011. godine.

Šibenik se, kao i ranije tijekom prvenstva, postavio hrabro u Gradskom vrtu te nije bio spreman isključivo čuvati svoja vrata. U otvorenoj igri ipak je više pokazao Osijek koji je imao veći broj opasnih prilika. Ujedno, Osijek je poveo u 38. minuti kada je vrlo lijepo, s 15 metara, opalio Laszlo Kleinheisler i pogodio za veselje domaćih navijača.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Nastavak utakmice započeo je dobrom šansom Šibenika u 46. minuti, ali udarac glavom Matića zaustavio je Ivušić. Desetak minuta kasnije opet je pokušao Kleinheisler, a vrlo brzo nakon toga i Mierez je bio blizu povećanja osječkog vodstva.

Šibenik je izjednačio u 79. minuti, a sve je sjajno izveo Španjolac Burgui. Lažnjakom se riješio Bartoleca i pogodio za 1:1.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Do kraja susreta oba su sastava mogla uzeti preostala dva boda, no mreže se više nisu tresle. Osijek je osvojio deveti bod te je ostao na petom mjestu, dok je Šibenik s bodom manje poziciju iza.

  • +8
Osijek - Šibenik, 8. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Više na SofaScore OVDJE

Standings provided by SofaScore LiveScore