derbi kola u gradskom vrtu

[VIDEO/FOTO] Osijek prekinuo crni niz i slavio u derbiju protiv Hajduka; Marko Livaja zaigrao nakon smrti oca i zabio za 'bile'

28.08.2022 u 23:27

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka su u derbiju 7. kola SuperSport HNL-a na svom terenu svladali Hajduk 2:1. Osijek je poveo 2:0 u prvom poluvremenu golovima Marina Leovca (23) i Diona Drene Belje (41-11m), a u nastavku je Hajduk smanjio preko Marka Livaje (73-11m)

Osječani su do prve prvenstvene pobjede nakon gotovo mjesec i pol dana i 1. kola kada su bili uspješniji od Gorice stigli na krilima mađarskog veznjaka Laszla Kleinheislera koji je bio najzaslužniji za oba gola iako se nije upisao u strijelce.

Kleinheisler je u 23. minuti prihvatio dugo proigravanje Škorića u kaznenom prostoru Hajduka te potom odlično povratnom loptom uposlio Leovca koji je sa vrha kaznenog prostora prizemnim udarcem pogodio bliži kut. 

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Pred krj prvog poluvremena Kleinheisler je dobio loptu na rubu kaznenog prostora, s nekoliko varki 'vagao' svoje čuvare sve dok Grgić nije krenuo preagresivno na njega i pogodio ga po nozi pa je sudac Čuljak pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač najstrože kazne u 42. minuti bio je Beljo.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Hajduk je svoju najbolju priliku u prvom poluvremenu imao još kod rezultata 0:0 u 16. minuti kada se Livaja izborio za loptu na desnom krilu i zatom povratnom loptom pronašao Biuka u srcu kaznenog prostora, no udarac mladog krilnog napadača sjajno je zaustavio golman Osijeka Ivušić.

Reprezentativni golman Osijeka bio je najaslužniji što je njegov sastav u drugom poluvremenu sačuvao prednost iako su na strani domaćih u dva navrata bili i milimetri zbog kojih su poništeni golovi Sahitija i Mlakara zbog zaleđa.

  • +16
Osijek - Hajduk, SuperSport HNL, 28.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic

U 53. minuti odlično su kombinirali Krovinović i Melnjak, potonjem je u odlučujućem trenutku ipak malo pobjegla lopta pa mu je Ivušić uspio ući u udarac. Dvije minute potom Sahiti je zabio gol, ali pregledom putem VAR-a je procijenjeno kako se radilo o zaleđu.

Ivušić se istaknuo i sjajnom reakcijom na udarac Krovinovića u 70. minuti, ali nakon kornera je Leovac neoprezno udario po nozi Awaziema te je Hajduk dobio priliku iz kaznenog udarca, a siguran izvođač bio je Marko Livaja koji je zaigrao iako je u nedjelju ujutro saznao da mu je u prometnoj nesreći poginuo otac.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

I u 83. minuti tresla se mreža Osijeka, ali nakndadno je procijenjeno kako je Čolina bio u zaleđu. Prvo je Ivušić iz neposredne blizine obranio upravo pokušaj Čoline, zatim je Elez pogodio vratnicu, a bi Mlakar iz trećeg pokušaja zakucao loptu u mrežu. Uslijedila je duža provjera nakon koje je zaključeno kako je Čolina bio u zaleđu.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Ovom pobjedom Osijek je skočio s 10. na peto mjesto s osam bodova, dok je Hajduk ostao treći s devet bodova i dvije utakmice manje. Hajduku je ovo peti poraz u posljednjih šet utakmica, očigledno je da su 'bili' u velikoj rezultatskoj krizi.

Na čelu je Dinamo s 19 bodova, pet manje ima drugi Slaven Belupo.

Standings provided by SofaScore LiveScore