pričao je i tramezzani

[VIDEO/FOTO] Nenad Bjelica rijetko komentira pojedince iz svoje momčadi, ali ovog puta je napravio iznimku; otkrio je i što očekuje od utakmice protiv Dinama

06.02.2021 u 17:44

Bionic
Reading

U derbiju 20. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Hajduk sa 2:0 preuzevši vrh ljestvice s tri boda više od Dinama.

Osijek je nanizao već devet domaćih prvenstvenih pobjeda, a sve je krenulo s dolaskom Nenada Bjelice na klupu kluba s Drave. Jasno, nakon još jedne pobjede i preuzimanja vrha tablice, Bjelica je bio prezadovoljan.

'Prije svega bih čestitao svojoj momčadi na pobjedi i dobroj utakmici. Pobjedu smo zaslužili i situacija s Mujakićem nam je pomogla, ali bili smo momčad koja je bila bolja i imala bolje prilike i poluprilike. Sve govori to da smo jednu momčad kao što je Hajduk ostavili na samo jednoj prilici iz prvog poluvremena', rekao je trener Osijeka Bjelica za kamere Arenasporta i komentirao gol Laszla Kleinheislera:

>> [VIDEO/FOTO] Osijek nakon pobjede nad Hajdukom opet lider prvenstva; Kleinheisler zabio prekrasan gol, gosti utakmicu završili s desetoricom igrača

'Utakmica je bila lijepa za gledati, živa, s lijepim tempom i za njih i za nas. Čestitam Kleinheisleru na stvarno lijepom zgoditku, ali i cijeloj momčadi'.

Osijek igra zaista dobro i već šest utakmica u Gradskom vrtu nije primio gol (Dinamo, Šibenik, Varaždin, Istra, Belupo, Hajduk).

'Momčad dobro igra defenzivno, dobro stoji, momci se bore i daju sve od sebe na terenu. To je preduvjet za ovakve rezultate, da imamo disciplinu. Stručnjaci kažu da je to pragmatičan nogomet, ali ja kažem: 'Neka tako bude'!

Sljedećeg vikenda Osijek gostuje kod Dinama.

'U toj utakmici ulog će biti tri boda, ali ništa neće biti riješeno. Još puno se ima igrati do kraja. Mi ćemo se pripremiti i htjeti pobjedu, naravno'.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +4
Osijek - Hajduk (20. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Posve razumljiov, trener Hajduka Paolo Tramezzani nije bio zadovoljan. Od preuzimanja 'bilih' upisao je dvije pobjede i tri poraza u pet utakmica. Gubio je od Dinama, Lokomotive i sada Osijeka, a dobio je Šibenik i Istru.

'Nakon crvenog kartona balans igre se promijenio. Probali smo kontrolirati i htjeli prosljeđivati loptu u brzom ritmu, ali nismo uspjeli. Šteta je što smo morali igrati s igračem manje 40 minuta protiv jedne od najboljih momčadi u ligi, za to još uvijek nismo spremni'.

Hajduk putuje u Opatiju, gdje će čekati okršaj s Rijekom u srijedu. Tramezzani u tom 'mini-maturalcu' vidi priliku za bolje upoznavanje i dodatno poboljšanje.

'Mislim da postoji određeni progres, ali za sve treba vremena. Očekujem svojevrsnu stanku i vrijeme kada ću imati dodatan rad s momčadi i tada bi sve trebalo biti bolje. Za nas je svaka utakmica bitna. Sve respektiramo, ali ovakva utakmica je bitna za igrače. Da vide da nema toliko velike razlike protiv top momčadi. Trebali smo kontrolirati neke situacije bolje, ali u nekima nismo uspjeli. No, izvući ćemo neke pozitivne stvari iz ove utakmice. Sve vrijeme trebamo iskoristiti da se bolje upoznamo'.

Hrvatska 1. liga
OsijekHajduk2:0
LokomotivaRijeka2:3
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Osijek20143345
2.Dinamo Zagreb19133342
3.Gorica18103533
4.Rijeka1793530
5.Hajduk19721023
6.Slaven Belupo1855820
7.Šibenik18621020
8.Varaždin19531118
9.Lokomotiva19361015
10.Istra 196117341013
Sljedeće utakmice
7.2.ŠibenikVaraždin
7.2.Istra 1961Dinamo Zagreb
8.2.Slaven BelupoGorica
10.2.ŠibenikIstra 1961
10.2.RijekaHajduk