debakl u nizozemskoj

[VIDEO/FOTO] Nakon katastrofalnog poraza trener Rijeke Simon Rožman uspio je naći i nešto pozitivno; što reći na ove njegove izjave?

30.10.2020 u 06:26

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u četvrtak su navečer u 2. kolu UEFA Europske lige izgubili na gostovanju kod nizozemskog AZ Alkmaara 4:1. Momčad Simona Rožmana dva je gola primila u prvih 20 minuta igre, a potom se potpuno raspala, no slovenskog stručnjaka ovaj sramotni poraz ne zabrinjava previše

Poraz 4:1 uzdrmao bi i veće momčadi od Rijeke, pogodio bi i iskusnije trenere od Simona Rožmana. Posebice nakon što ti se momčad na takvom gostovanju raspadne nakon samo 20 minuta igre, a obrana ti izgleda poput švicarskog sira. No, čini se kako slovenskog stručnjaka sramoćenje u 2. kolu Europske lige uopće ne zabrinjava.

'Sigurno nije dobro izgubiti i čestitke AZ-u na pobjedi', kazao je Simon Rožman nakon što je AZ 'isprašio' njegove izabranike u Alkmaaru te nastavio:

'Vidjelo se da su bili brži dok mi nismo bili na razini koju smo željeli...'

Hm, pa to su vidjeli svi koji su utakmicu i gledali. Ako i nisu, dovoljno je pogledati konačni rezultat, 4:1.

'Ovo nam je dobra škola jer kroz cijelu utakmicu nismo uspijevali doći u neki traženi ritam. Nismo bili kompaktni, prvi gol nas je izbacio s puta kojim smo željeli ići u ovoj utakmici', filozofirao je Rožman nakon poraza te nastavio:

'Iskoristili su svaku situaciju jedan na jedan ili na širokom prostoru. Znali smo da su baš jako dobri u tranziciji, a poremetio nas je prvi gol, pa odmah i drugi, onda su nas razvukli po terenu... Ne, nismo bili na razini da bismo mogli pružiti nešto više, za momčad koja je u ovom trenutku prorijeđena izostancima možda je AZ bio i previsoka prepreka za nas, ali sigurno imamo još rezerve.'

OK, osjeti se i nešto optimizma u njegovu glasu, koliko ga nakon poraza 4:1 može biti. Pa ipak, Rožman se koncentrira na Hrvatski Telekom Prvu ligu.

'Ništa, glave gore. Čeka nas prvenstvo. Europa nam je nagrada, to smo rekli čim smo se plasirali u skupinu Europske lige', pronašao je opravdanje Rožman kojeg ne brine mogućnost da ovaj poraz ostavi psihološkog traga na igračima:

  • +12
AZ Alkmaar - Rijeka, 2. kolo, Europska liga, 29.10. 2020. Izvor: Profimedia / Autor: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

'Dignut ćemo se psihički nakon primljena četiri gola. Naravno da ćemo se dignuti, moramo! Znali smo kakvi nas protivnici čekaju u Europskoj ligi i o kakvim parama, o kolikim ulaganjima mi tu govorimo. Mi sad moramo biti pravi u Šibeniku, za vikend. Jer svi mi svoj smjer i svoj put znamo. Neće nas iz tračnica izbaciti jedan ili dva poraza u Europskoj ligi!'