REZULTAT KAO U VATERPOLU

[VIDEO/FOTO] Na Igrama u Tokiju odigrana utakmica za pamćenje; prvi pogodak pao je nakon nevjerojatnog gafa zambijske vratarke, a onda je krenula golijada

Bionic
Reading

Na olimpijskom turniru za nogometašice dogodio se je rekord, utakmica s najvećim brojem golova u povijesti Igara. Nizozemska je svladala Zambiju 10:3

Nizozemke su u skupini favoritkinja za zlato, a prvi test su imale protiv nedoraslih suparnica iz Afrike. Od prvih minuta vidjela se je ogromna razlika u kvaliteti, a epilog cijele priče je nevjerojatan rezultat. 'Oranje' nije imalo milosti, a nakon susreta na semaforu je pisalo 10:3.

Da, nije greška! Djevojke sa 'crnog kontinenta' primile su dvoznamenkasti broj pogodaka, a to je i najveći broj golova (13) na jednom susretu Olimpijskih igara.

Ipak, jedan negativan rekord je preživio. Ovo nije najveća razlika u povijesti olimpijskih turnira za nogometašice, jer je u Ateni 2004. Njemačka svladala Bocvanu s 8:0.

  • +3
Nizozemska - Zambija, Olimpijske igre 2021. Izvor: Profimedia / Autor: Kohei CHIBAGARA / AFP / Profimedia

Što reći uopće o ovakvoj utakmici. Sigurno je kako će je dugo pamtiti zambijska vratarka i debitantica Hazel Nali koja je imala par katastrofalnih reakcija, a bila je krivac i za prvi pogodak Nizozemki u devetoj minuti. Ona je istrčala izvan kaznenog prostora te glavom promašila loptu, a Vivianne Miedema je zabila svoj prvi od četiri gola (kod Zambijki je Barbra Banda postigla hat-trick). Taj trenutak možete vidjeti OVDJE.