samo za tportal

[VIDEO/FOTO] Mihael Mikić veliku prednost daje Tottenhamu, ali otkrio nam zašto za Dinamo nije sve izgubljeno: Ako je mogao Ivan Leko...

26.02.2021 u 14:04

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama za četvrtfinale Europske lige 'pohrvat' će se s Tottenhamom, na čijoj klupi sjedi portugalski stručnjak Jose Mourinho. 'Modri' su u svojoj povijesti samo jednom igrali protiv ovog londonskog kluba, te su 2008. godine izgubili u gostima 4:0

Voljom ždrijeba nogometaši zagrebačkog Dinama doznali su da će u osmini finala Europske lige igrati protiv Tottenhama.

>> Dinamu u goste dolazi Tottenham Hotspur s Joseom Mourinhom; uzvrat za ulazak među osam najboljih igra se u Londonu

'Modri' i 'spursi' do sada su igrali samo jednom, 2008. godine, a slavio je londonski klub s uvjerljivih 4:0.

Bio je to dvoboj 2. kola skupine D Kupa UEFA u studenom 2008. godine, a za pobjedu momčadi koju je vodio Harry Redknapp zabijali su Darren Bent (30, 33, 70) i Tom Huddlestone (59).

Te je sezone u dresu Tottenhama zaigrao i Luka Modrić.

'Iskreno, nisam htio Engleze, ali onda kada smo ih već dobili, možda bi bilo bolje da nam je bubanj dodijelio Manchester United, pa da imamo pravi spektakl. Jer Tottenham je jako opasan suparnik, a opet nije toliko atraktivan kao United', rekao je na početku razgovora za tportal Mihael Mikić, koji je te 2008. godine igrao na White Hart Laneu.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

'Tottenham je stvarno dobar, iako im u engleskom prvenstvu rezultat baš i nije blistav. No, jedno je Premier liga, a drugo su utakmice u Europi. Makar, kad se sjetim da ih je i Ivan Leko s Antwerpom pobijedio (op.a. bilo je 1:0 za Lekinu momčad), to mi daje nadu da ih se može iznenaditi. Iako opet, kad su već došli do osmine finala, siguran sam da će Jose Mourinho napraviti sve da stigne do trofeja u ovom natjecanju. I zato bi nekako šanse za prolazak dalje podijelio ovako 70:30 posto, u korist Tottenhama'.

Vi ste također jako loše prošli u Londonu, iako je momčad bila izuzetno jaka, uz Bišćana, Sammira, Mandžukića, Balabana, Lovrena?

'Imali smo i mi odličnih igrača, ali tada je Tottenham bio zbilja strašno jak. Imali su Balea, a imaju ga i sada, zatim je tamo bio i Luka Modrić, Bent, koji nam je zabio tri gola, Lennon... Ma, bili su top momčad, u odličnoj formi i lakoćom su nas dobili', prisjetio se tog nesretnog dvoboja Mihael Mikić.

  • +34
Dinamo - Krasnodar, šesnaestina finala Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Izvor: Wochit / Autor: tportal / Arenasport