ht prva liga

[VIDEO/FOTO] Fantastičan derbi na Poljudu; Osijek je u samoj završnici utakmice šokirao Hajduk i zabio za veliku pobjedu

25.07.2021 u 23:27

Bionic
Reading

U derbiju 2. kola Hrvatski Telekom Prve lige Osijek je Poljud pred 10.000 gledatelja pobijedio Hajduk 2:1

Hajduk je vodio na Poljudu, no Osijek je s dva gola uspio okrenuti rezultat izborivši drugu pobjedu na startu prvenstva, dok splitski sastav nakon dva kola još nema pobjede.

Marko Livaja je u 63. minuti doveo domaćine u vodstvo, samo dvije minute kasnije izjednačio je Mario Jurčević, a pobjedu gostima donio je Marin Pilj u 87. minuti.

Hajduk je sezonu otvorio remijem (2:2) na gostovanju kod Lokomotive, a potom je na Poljudu pobijedio Tobol 2:0 u kvalifikacijama Konferencijske lige. Osijek je pak Hrvatski Telekom Prvu ligu otvorio pobjedom 3:0 protiv Šibenika, da bi u četvrtak odigrao bez golova na gostovanju protiv poljskog Pogona u Konferencijskoj ligi.

Od prve minute obje su momčadi krenule silovito. Prvu veliku priliku Hajduk je imao u 12. minuti. Ubacio je Krovinović, Simić pucao pod gredu, no Ivušić je sjajno obranio. Dvije minute kasnije i gosti su mogli do vodstva, no Mierez se spetljao u izglednoj situaciji.

U 40. minuti ponovo je Osijek zaprijetio. Žaper je pucao, no Kalinić je sjajno obranio. U posljednjim trenucima prvog dijela Hajduk je imao najbolju priliku dotadašnjeg dijela susreta. Mlakar je bio sam na sedam metara, ali je loše zahvatio loptu.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +9
NK Hajduk - NK Osijek, Hrvatski Telekom Prva liga, 25.7.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prvu priliku u nastavku imao je Hajduk u 57. minuti, no Sahiti nije najbolje pucao u situaciji u kojoj je mogao i uposliti Livaju.

Hajduk je poveo u 63. minuti fantastičnim golom Marka Livaje, Hajdukova 'desetka' je oduzela loptu uz aut liniju, sjurila se prema golu, te praktički iz 'mrtvog kuta' silovitim udarcem matirala Ivušića.

NK Hajduk - NK OSijek 1:0 Livaja '63 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

No samo dvije minute kasnije Osijek je izjednačio. Bohar je ubacio s desne strane u kazneni prostor, Mierez je pucao glavom s pet metara, Kalinić obranio, a Jurčević mirno pospremio odbijanac za 1:1.

NK Hajduk - NK Osijek 1:1 Jurčević 65' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

U 76. minuti umalo je došlo do preokreta. Pucao je Bočkaj, Kalinić odbio loptu do Miereza koji pogađa iz peterca, ali je gol poništen zbog zaleđa nakon asistencije VAR-a.

Osijek je ipak stigao do vodstva u 87. minuti. Miloš je ubacio loptu u kazneni prostor, Kalinić je loše reagirao odbivši loptu do Pilja koji je mirno zabio za vodstvo gostiju 2:1, a ispostavilo se i konačan rezultat derbija.

NK Hajduk - NK Osijek 1:2 Pilj 87' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Posljednju priliku za izjednačenje Hajduk je imao u sudačkoj nadoknadi, no Livaja glavom nije uputio precizan udarac.

NK Hajduk - NK Osijek 1:2, sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Hajduk - NK Osijek 1:2 izjave trenera Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport