POVRATAK KUĆI

[VIDEO, FOTO] Dinamovi nogometaši na Maksimiru imali doček, a evo njihovih reakcija nakon neprospavane noći

04.12.2020 u 16:54

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u četvrtak su pobjedom nad Feyenoordom u Rotterdamu (2:0) osigurali prvo mjesto u skupini K Europske lige i nastup u šesnaestini finala i to kolo prije kraja

Po povratku iz Nizozemske igračima i stručnom stožeru priređen je doček u Maksimiru gdje su ih pljeskom i zastavicama dočekali djelatnici kluba kao i ostali igrači koji nisu konkurirali za nastup u Rotterdamu, a bilo je tu i navijača zagrebačke momčadi.

'Nismo se baš naspavali. Nismo pretjerano ni slavili, ali moglo se više odspavati. Imamo uskoro novu utakmicu pa smo nešto manje slavili. Fascinantan je ovo rezultat i pokazali smo da možemo biti konkurentni u Europi. Nemam riječi kako igramo i prema naprijed i u obrani, statistika dovoljno govori', rekao je strijelac Bruno Petković.

VIDEO: Emica Elvedji/PIXSELL

Nakon slavlja u Nizozemskoj pred igračima Dinama još je jedan nastup u Europskoj ligi, onaj maksimirski 10. prosinca protiv moskovskog CSKA. Iako nema rezultatsku važnost, Modrima ne nedostaje motiva za ovu utakmicu u kojoj se mogu upisati u europsku nogometnu povijest uspiju li sačuvati mrežu netaknutom u šestom uzastopnom susretu u skupini.

'Igrali smo toliko dobro da u ovoj utakmici golman uopće nije trebao. Prve dvije utakmice mi nije bilo tako lagano, ali sada sve izgleda puno lakše. Bez greške smo odigrali posljednje dvije utakmice, napredujemo iz utakmice u utakmicu. Zasad to dobro izgleda. Nadam se da ćemo tako i nastaviti', izjavio je vratar Dominik Livaković.

  • +19
Feyenoord - Dinamo, 5. kolo Europske lige, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: PIETER STAN DE JONGE