novu ukras u gradu

[VIDEO] Bad Blue Boysi svoju su ljubav prema Dinamu odlučili izraziti na 'umjetnički' način, a ovaj mural spada među najveće u Hrvatskoj

15.07.2020 u 15:24

Bionic
Reading

Iako bi zagrebački Dinamo s ponosom trebao arhivirati ovu sezonu, jer osigurao je još jedan naslov prvaka, a pod vodstvom Nenada Bjelice igrao i dojmljiv nogomet u Ligi prvaka, proljetni su mjeseci donijeli puno stresova i negativnosti.

Dinamo je već odavno postao prvak Hrvatske, tako da nekih pretjeranih 'veselica' tim povodom nije bilo. Nažalost, niti su igre 'modrih' od nastavka post-korona sezone bile privlačne, što je najbolje osjetio Igor Jovićević, mladi trener koji je na klupi izdržao tek sedam utakmica.

Naravno, nije Jovićević (jedini) krivac, jer teško je bilo igrače motivirati kada je naslov prvaka već bio osiguran, a niti je Jovićević mogao uskladiti dvije klupske želje - promovirati mlade igrače i imati vrhunski rezultat.

Pokušali su potom čelnici maksimirskog kluba sa šok-terapijom i na klupu su stavili sportskog direktora Zorana Mamića. Uslijedila je brza reakcija Bad Blue Boysa, koji su tražili njegovo micanje s klupe, ali u klubu to nisu željeli ni čuti, a kamoli uzeti u razmatranje.

I onda se dogodio veliki derbi, u kojem ni Mamić mlađi nije uspio podići momčad, zbog čega su Tudorovi igrači kući otišli uzdignutih ruku.

No, najgore u svemu jest to što su, po tko zna koji put, najvjerniji Dinamovi navijači otišli s tribine. Prvu su poluvrijeme, uz tek kratko navijanje, usmjereno protiv obitelji Mamić, još odgledali sa sjeverne tribine, a potom su ostavili svoje igrače na 'milost i nemilost' gostiju iz Splita.

Naravno, ne zato što ne vole klub, već zato što njihova borba za demokratskim promjenama u klubu nikako da donese konkretne rezultate.

Ne sumnjamo da će oni ustrajati u svojim namjerama, ali boravak na stadionu bez prave navijačke kulise, nema nikakvog smisla.

I sada, umjesto da pjevaju, bodre i navijaju, Bad Blue Boysi su odlučili malo 'crtati', pa su tako proteklih dana ukrasili podvožnjak u Čulinečkoj ulici u Donjoj Dubravi.

Ogroman mural - kakav još nije viđen - još nije gotov, ali kada bude sigurno će biti jedan od najvećih u Zagrebu, na ponos svih 'modrih' navijača iz Dubrave.

  • +11
Dinamo - Hajduk (34. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL