MINIMALNI TRIJUMF

Vida i Mitrović zabili Jordanu, Hrvatskoj prva pobjeda nakon srebra na SP-u

15.10.2018 u 22:32

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog ponedjeljka na Rujevici rutinski je svladala Jordan rezultatom 2:1 i tako upisala prvi trijumf nakon SP-a u Rusiji na kojem je osvojila povijesno srebro...

Nakon remija s Portugalom i Engleskom te teškog poraza od Španjolske, Zlatko Dalić napokon je dočekao pobjedu u novom ciklusu hrvatske nogometne reprezentacije. Ovog ponedjeljka na Rujevici naša izabrana vrsta upisala je prvi trijumf nakon povijesnog srebra na SP-u, protiv borbenog Jordana koji nije dopustio da završi pregažen.

  • +5
Prijateljska utakmica: Hrvatska - Jordan Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Bio je to dvoboj u kojem je Hrvatska dominirala na travnjaku, no Rebić, Pjaca i Kramarić nikako nisu uspijevali zabiti pogodak pa je odgovornost na sebe preuzeo Domagoj Vida koji je u odsustvu Modrića, Rakitića i Perišića preuzeo kapetansku vrpcu. U 24. minuti glavom je doveo našu reprezentaciju u vodstvo nakon kornera.

Trebalo je pričekati do 63. minute za novi pogodak naših, koji je bio gotovo isti kao Vidin. Ovaj je put Rog ubacio iz prekida, a Matej Mitrović slično poput svog kapetana glavom proslijedio loptu u mrežu.

Kad smo pomislili da su Jordanci slomljeni, u 73. minuti Al Bakhet je iz slobodnjaka uz pomoć bloka svladao Livakovića i vratio svoju reprezentaciju u život.

Ipak, za potpuni preokret gosti nisu imali snage pa je naša reprezentacija upisala dugo očekivani trijumf, a u studenom je čekaju ključne utakmice Lige nacija protiv Španjolske na Maksimiru i Engleske na Wembleyju u kojima će pokušati izboriti opstanak u elitnom rangu ovog natjecanja, a možda i s dvije pobjede proći na završni turnir...

Prijateljska utakmica:

Hrvatska - Jordan 2:1 (Vida 24, Mitrović 63 / Al Bakhet 73)