problemi za ferrari

Vettela napustila sreća, a bez nje može reći zbogom tituli prvaka Formule 1!

17.07.2017 u 20:37

Bionic
Reading

Sebastian Vettel odvozio je svoju najlošiju utrku sezone ove nedjelje u Silverstoneu koju je začinilo pucanje gume uoči posljednjeg kruga i pad na sedmo mjesto. Nijemac je izgubio svoju prednost u ukupnom poretku, a ako se sreća ne vrati na njegovu stranu, ovako moćan Mercedes neće moći pobijediti...

Njemački 30-godišnji vozač imao je dosta sreće u prethodne dvije utrke, jer je u Azerbajdžanu završio ispred Lewisa Hamiltona unatoč kazni koju je nepotrebno zaradio, a u Austriji mu je također Britanac morao gledati u leđa zbog problema s mjenjačem uoči kvalifikacija.

  • +4
Formula 1, Velika nagrada Britanije Izvor: Reuters / Autor: ANDREW BOYERS

No, sve se to vratilo ove nedjelje u Britaniji kada je Vettel doživio katastrofu u utrci u kojoj je dosta slabo vozio. Da je sve bilo normalno trebao je završiti tek na četvrtom mjestu, no eksplozije Pirellijevih guma u završnici njega su najviše pogodile i jedva je ušao u cilj kao sedmi.

Tako je Vettelova prednost u ukupnom poretku pala na samo jedan bod ispred Hamiltona, a kad vidimo u kakvoj je fantastičnoj formi Mercedes u posljednje vrijeme jasno je da Vettel ako ne vrati sreću na svoju stranu nema velikih izgleda osvojiti titulu prvaka, jer Ferrari evidentno kaska za najvećim konstruktorskim rivalom.

'Mercedesova forma u kvalifikacijama sve je promijenila. Na ravnom dijelu dobivaju tri do šest desetinki. Nema razloga paničariti, ali toga moramo biti svjesni,' priznao je Sebastian Vettel koji se nada da bi utrka u Budimpešti za dva tjedna više mogla odgovarati talijanskoj momčadi. Ako i na tako sporoj stazi Mercedes ostvari laku pobjedu, Ferrari će se morati jako zabrinuti...