BURNO NAKON UTRKE

Vettel vrijeđao kog god je stigao, ali Red Bull optužuje njega!

30.10.2016 u 23:51

  • +7

Formula 1, Velika nagrada Meksika

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Henry Romero

Bionic
Reading

Velika nagrada Meksika kulminirala je kontroverznim dvobojem Maxa Verstappena i Sebastiana Vettela koji je završio naknadnim oduzimanjem trećeg mjesta Nizozemcu. No, prije te odluke Vettel je putem radio veze potpuno izgubio živce, a Daniel Ricciardo smatra da mu ta pozicija ipak treba biti oduzeta..

Prilično monotona utrka na stazi braće Rodriguez imala je dosta dramatičan završetak, jer je dvoboj Maxa Verstappena i Sebastiana Vettela morao ići na arbitražu. Naime, Nizozemac je u jednom trenutku svoju poziciju obranio odlaskom izvan staze, što je vozača Ferrarija potpuno izbacilo iz takta.

F1 tinejdžer nije htio prepustiti poziciju Vettelu iako je prekršio pravila pa mu je oduzeta nakon utrke kaznom od pet sekundi zbog koje je završio i iza Ricciarda. No, prije nego što je saznao da će Nizozemac biti kažnjen, Sebastian je podivljao u kokpitu.

'Mora me propustiti, mora me propustiti! Neću se smiriti! Zar ne vidite da me blokira kako bi me Ricciardo prešao?', urlao je Vettel putem radio veze pa nastavio:

'Makni se, makni se, j*** te! Kreten! Je li ja ovo jedino vidim? Mora mi dati poziciju i gotovo!'

Kad su mu iz boksa pokušali javiti da je direktor utrke Charlie Whiting rekao kako će se incident rješavati nakon utrke, samo je bijesno odbrusio:

'Da? Evo vam poruka za Charlieja: neka odj**e! Zbilja, neka odj**e!'

Vettel je svoju poziciju naknadno ipak dobio, ali Daniel Ricciardo uložio je protest, jer je Nijemac njega pomicanjem prilikom kočenja zaustavio u borbi za treće mjesto u posljednjim krugovima.

'Napravio je ono na što se svi žale u zadnje vrijeme, micao se prilikom kočenja. Sad se smije, a ne zaslužuje biti na postolju nakon poteza koji je povukao,' kaže Australac.

Verstappen je pak kaznu koju je sam dobio nazvao smiješnom, a Vettelu poručio nek se vratio u školu i nauči ponašati...