kišne kvalifikacije

Vettel u Suzuki ponovo gadno zabrljao, Hamilton ga sada još samo treba dotući

06.10.2018 u 09:16

Bionic
Reading

Lewis Hamilton startat će s prve startne pozicije na Velikoj nagradi Japana ove nedjelje, a Sebastian Vettel tek sa devetog mjesta, nakon što je kiša pomrsila planove Ferrarija u završnici kvalifikacija...

Hamilton je u Suzuki došao s 50 bodova prednosti ispred njemačkog rivala, a ove nedjelje trebao bi ga dotući u borbi za titulu prvaka, sudeći po onome što se dogodilo na kvalifikacijama.

  • +8
Formula 1, VN Rusije u Sočiju Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, 33-godišnji Britanac je s krugom 1:27.775 osvojio novu pole poziciju, 80. u karijeri, ispred timskog kolege Valtterija Bottasa, dok su u Ferrariju ponovo gadno zabrljali. Poslali su svoje vozače u završnu rundu kvalifikacija na pogrešnim gumama, da bi zatim Vettel pogriješio u ključnom krugu i ostao na devetom mjestu. Popravni ispit nije dobio, jer je u završnim minutama pljusnula kiša.

Treći će iza dva Mercedesa startati Max Verstappen, četvrti Kimi Raikkonen pa slijede Grosjean, Hartley, Gasly, Ocon, Vettel i Perez.

Daniel Ricciardo startat će s tek 15. mjesta zbog problem s motorom, a kvalifikacije su imale i prekid od desetak minuta nakon teškog sudara Marcusa Ericssona sa zaštitnom ogradom.

Nedjeljna utrka počinje u 7:10 po hrvatskom vremenu (prijenos na MAXtv kanalu Arena Sport 2).