ništa od umirovljenja

Vettel svjestan situacije: Ferrari mi u svakom trenutku može dati otkaz

21.06.2019 u 09:02

Bionic
Reading

Uoči utrke na stazi Paul Richard Sebastian Vettel demantirao je glasine o svom umirovljenju, ali i priznao da mu Ferrari može dati otkaz ako ne bude zadovoljan njegovim nastupima…

Njemački 31-godišnji vozač možda je osvojio četiri titule prvaka svijeta u nizu, ali već dugo nije na svom vrhuncu, zbog čega su se pojavile glasine o njegovom umirovljenju.

  • +7
Formula 1, Velika nagrada Kanade Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL

'Nikad nisam govorio o svom umirovljenju, ne znam od kud je izašla ta informacija. Vjerujem da mogu završiti karijeru kad želim, ali i momčad mi vjerojatno može dati otkaz kad poželi. No, sretan sam ovdje i nadam se da su i oni sa mnom,' izjavio je Sebastian Vettel uoči Velike nagrade Francuske koja se vozi u Le Castelletu ove nedjelje (Arenasport 2, 15:10).

Baš taj scenarij s otkazom u Ferrariju čini se realniji od umirovljenja ako ove sezone ne pokaže svoj puni potencijal, no nakon kontroverzne oduzete pobjede u Kanadi te nešto slabijih nastupa darovitog kolege Charlesa Leclerca, njegova se situacija popravila.

'Imam glad i želju pobjeđivati s Ferrarijem i to je jedino što je trenutno važno,' naglasio je Vettel i priznao da su sljedeće utrke ključne za njegovu momčad:

'Bit će to krucijalne utrke za nas, kako bi smo se približili vrhu poretka i zakomplicirali situaciju za Mercedes. Kad to uspijemo, moći ćemo gledati prema naprijed, nakon što se pokaže da sve naše promjene na aerodinamici funkcioniraju.'

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Vettel zaostaje 62 boda u ukupnom poretku za vodećim Hamiltonom, a na pobjedu čeka još od kraja kolovoza prošle godine i Velike nagrade Belgije…