još uvijek žali

Vettel priznao svoju najveću pogrešku godine: To je nešto s čim moram živjeti...

27.12.2018 u 10:02

Bionic
Reading

Sebastian Vettel još uvijek ne može prežaliti pogrešku na Velikoj nagradi Njemačke koja je možda i bila ključna u borbi za titulu prvaka u 2018. godini...

Podsjetimo, 30-godišnji Nijemac trebao je na toj srpanjskoj utrci značajno povećati svoju prednost ispred Lewisa Hamiltona, no počela je padati kiša u Hockenheimu, a on je napravio katastrofalnu pogrešku na zavoju na kojem nije smio i morao je odustati u pješčanoj klopci, poklonivši tako trijumf rivalu i pregršt bodova u ukupnom poretku.

  • +13
Formula 1, VN Njemačke Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Po mnogima je upravo to bio ključan moment u 2018. godini u Formuli 1, a Vettel i danas žali.

'Moram živjeti sjećajući se tog incidenta, na mojoj stazi, pred mojim navijačima. Teško je, ali moram se nositi s tim. Bila je to moja pogreška i velika glupost. Bio je to težak udarac,' izjavio je Sebastian Vettel pa dodao:

'Nije da sam pokušavao nešto posebno forsirati niti sam znao kakva je prednost pred drugima ni je li pobjeda osigurana. Malo je kišilo i prekasno sam kočio. Nisam išao tako brzo i nisam mogao vjerovati što se dogodio. Definitivno sam izgubio puno bodova u odnosu na Lewisa u toj utrci.'

Četverostruki prvak svijeta misli da taj trenutak ipak nije bio koban u borbi za titulu.

'Nakon toga sve se promijenilo, ali Mercedes je bio taj koji je mogao maksimalno iskoristiti naše slabosti tijekom cijele godine i kapitalizirati svaki put kad nismo bili u borbi za pobjedu. Neki kažu da smo imali najbolji bolid, ali to nije bio slučaj, još uvijek nam je nešto falilo,' zaključio je vozač Ferrarija.