REPOVI NAKON VN MONZE

Vettel nije izdržao; nakon što ga je Hamilton izgurao sa staze rekao je veliku istinu

03.09.2018 u 10:08

Bionic
Reading

Nakon što je Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) slavio u utrci formule 1 za Veliku nagradu Italije na stazi u Monzi, čime je značajno povećao prednost pred Sebastianom Vettelom (Ferrari) u ukupnom poretku, zanimljivo je bilo čuti kako je njemački vozač vidio lagani sudar, tj. dodir bolida u prvom krugu

Podsjetimo, već na početku utrke Hamilton je, prilikom prolaska šikane Roggia, profitirao iz dodira s Vettelom, nakon kojeg je vozač Ferrarija završio na začelju (išao je u boks po novo prednje krilo) i morao se probijati naprijed. Na koncu je Vettel završio na četvrtom mjestu te je sada Hamilton pobjegao na 30 bodova više od njega.

No podatak kako je Hamilton peti put u karijeri osvojio VN Italije u Monzi ipak sugerira kako je riječ o jednom od najboljih svih vremena. Naime, isto toliko pobjeda u Monzi ima i legendarni Michael Schumacher.

Zbog spomenutog sudara s Vettelom ipak će se još malo vući repovi. Na pitanje što se dogodilo u prvom krugu Vettel je za Sky Sports rekao:

'Očigledno je Lewis primijetio malen prostor za prolaz s vanjske strane, no nije imao drugog izbora i dogodio se taj kontakt. Vidjelo se kako sam se pokušao izvući da ne dođe do kontakta, ali nikako nisam mogao. Eto, nažalost je ispalo onako kako sam se ja izvrtio - što je dosta ironično', kazao je Vettel nakon utrke, dodavši:

'Ukupno gledajući, dojam je kako ova utrka ne djeluje previše atraktivno iako sam mišljenja da sam nakon tog incidenta odvozio jako dobro. Osvojili smo bodove, a naravno, sve je moglo završiti i puno gore.'

Za kraj se opet vratio na incident iz prvog kruga, za kojim će očito još dugo žaliti, pogotovo zbog domaćih navijača koje je nahvalio:

'Najviše žalim zbog svih ljudi ovdje jer njihova podrška bila je nevjerojatna. No što sam mogao napraviti kad te netko tako okrene na stazi? Utrka je mogla biti dobra, ali nije bila', kazao je veliku istinu vidno razočarani Vettel.

  • +20
Sebastian Vettel Izvor: Profimedia / Autor: Jerome Miron