ljubomora ili...?

Vettel napao Kubicu: Sedam godina te nije bilo, što ćeš sada u Formuli 1?

06.12.2017 u 19:30

Bionic
Reading

Robert Kubica sedam godina nakon teške nesreće u kojoj je zamalo izgubio ruku planira povratak u Formulu 1. Njegov nekadašnji momčadski kolega Sebastian Vettel ne razumije njegove motive...

Robert Kubica u veljači 2011. godine stradao je vozeći reli, ozlijedio je desnu ruku koju su mu liječnici jedva spasili, a od tada nije nastupao u Formuli 1. Sad je najavio povratak, namjerava voziti za momčad Williamsa.

No, nije svima dobro 'legla' njegova želja za povratkom u 'oktanski cirkus'. Među najglasnijim kritičarima Roberta Kubice je četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel koji je baš zahvaljujući njegovoj nesreći upao u momčad Saubera. Naime, Kubica je 2007. godine, u svojoj drugoj F1 sezoni, imao nesreću na utrci za VN Kanade pa ga je u sljedećoj zamijenio - Vettel.

Njemački pilot priznaje kako ga priča Roberta Kubice oduševljava, ali...

'Mislim da je vrlo tragično ono što mu se dogodilo, bio je budući svjetski prvak', rekao je Vettel u razgovoru za švicarski magazin Blick i nastavio:

'Ali nikako ne razumijem zašto sad pritišće za povratak u Formulu 1. Zašto to nije učinio ranije? Za njega bi to sigurno bila lijepa priča, ali s druge strane bila bi to šteta za mlađe vozače od kojih bi uzeo mjesto u bolidu.'

  • +33
Formula 1, VN Japana 2017. Izvor: Reuters / Autor: TORU HANAI

Kubica se za sada nije oglasio, no Vettel nije jedini koji se čudi njegovoj odluci da se vrati. Navodno su još neki piloti izrazili svoje negodovanje, ali do sada nitko javno. Možda nisu sigurni da se Kubica potpuno oporavio ili je u pitanju najobičnija ljubomora?