potpuno razočarao

Vettel nakon Sočija u velikoj nevolji: Neće više biti ni prva violina Ferrarija?

02.10.2018 u 16:20

Bionic
Reading

Velika nagrada Rusije pokazala je ove nedjelje da se Sebastian Vettel ne može nositi s Lewisom Hamiltonom na stazi, ali i da bi ga Charles Leclerc mogao zasjeniti u Ferrariju već sljedeće sezone...

Vettel je imao pregršt prilika ove sezone vratiti nakon 11 godina vozački naslov prvaka Ferrariju, no brojne pogreške koštale su ga izgubljenih bodova, a u posljednjim utrkama Mercedes je posložio svoj bolid što je iskoristio Lewis Hamilton i otišao na 50 bodova prednosti u ukupnom poretku.

  • +8
Formula 1, VN Rusije u Sočiju Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njemački 30-godišnji vozač u Rusiji se u nedjelju ponovo nije proslavio na stazi i dopustio je da ga Hamilton pređe u izravnom duelu te tako potvrdio da se jednostavno ne može nositi s čovjekom koji će na kraju sezone postati peterostruki prvak svijeta.

'Više nije sve u našim rukama, ali moramo se pobrinuti da smo tu ako se otvore prilike,' zaključio je razočarani Vettel nakon novog neuspjeha, no mora biti svjestan da se pojavila za njega u Sočiju i nova prijetnja.

Naime, Charles Leclerc kojeg je Ferrari imenovao svojim novim vozačem za 2019. godinu briljirao je na stazi i u inferiornom Sauberu osvojio sedmo mjesto, potvrdivši još jednom da je vanserijski talent.

Sljedeće sezone lako bi se moglo dogoditi da 20-godišnji Leclerc postane prva violina Ferrarija i potpuno zasjeni Vettela, kao što je to napravio i Ricciardo u posljednjoj Sebastianovoj sezoni u Red Bullu.

To bi značilo da mu talijanska momčad sigurno ne bi produžila ugovor na kraju 2019. godine, a nakon toga bi slavnom Nijemcu definitivno karijera krenula nizbrdo. Ne preostaje mu ništa drugo nego trgnuti se, smanjiti svoje pogreške na minimum i nadati se da se Monegašanin neće pokazati bržim od njega već u prvim nastupima u crvenom bolidu...