tako se pomaže

Veteran Cavaliersa bez razmišljanja je darovao 100.000 dolara, a mlade snage NBA lige njegov su primjer odmah prihvatile

14.03.2020 u 07:49

Bionic
Reading

Kevin Love (31) zvijezda je momčadi Cavsa, a sada je pokazao i koliko je socijalno osviješten. Naime, zbog epidemije koronavirusa NBA sezona je prekinuta, a zbog toga je velik broj klupskih zaposlenika i vanjskih suradnika koji rade samo na domaćim utakmicama preko noći ostao bez zarade. Love je odlučio osigurati im plaće kao da su radili cijeli mjesec...

Zbog koronavirusa NBA liga stala je na 30 dana, barem za sada. Samim time su i pomoćni radnici u dvoranama klubova ostali bez posla, što automatski znači i manje novca za njih i njihove obitelji.

Velik je to udar za mnoge kućne proračune, a svjestan je toga i Kevin Love (31), veteran koji igra svoju 11. NBA sezonu. Zvijezda Cleveland Cavaliersa odmah je reagirala. Uplatio je 100.000 dolara donacije za pomoćne radnike u dvorani Cavaliersa te zaradio divljenje diljem SAD-a.

Sjajno je to što su njegov primjer odmah slijedili i ostali igrači i vlasnici NBA klubova. Da, Kevin Love pokrenuo je 'lavinu dobrote' u teškim danima.

Tako je njegovim primjerom odmah krenuo Mark Cuban, vlasnik Dallas Mavericksa, koji je objavio kako će radnici redovito primati plaće bez obzira na to koliko će trajati pauza uzrokovana epidemijom koronavirusa. Isto je učinio i vlasnik Atalanta Hawksa Tony Ressler.

Ono što je sjajan primjer je činjenica da su se za odlukom Kevina Lovea povele mlade zvijezde NBA lige. Novac za plaće pomoćnih radnika u dvorani Milwaukee Bucksa osigurao je Giannis Antetoukompo, a isto je učinila zvijezda Pelicansa Zion Williamson u dvorani New Orleansa. Dečki su, za početak osigurali po 100.000 dolara za plaće koje radnici neće imati priliku zaraditi u ožujku, ali su najavili da će - ako prekid u NBA ligi potraje - pokriti sve nastale troškove do kraja sezone. Istu je akciju u Detroitu pokrenuo i veteran Blake Griffin...

Istina, svi gore navedeni zarađuju desetke milijuna dolara na godinu i ovih 100.000 im je 'sitniš', ali lijep je to potez vrijedan pohvale.