SUPER SURFERS CHALLENGE ZAGREB 2017.

Veslanje na dasci - sport koji ima svijetlu budućnost

23.05.2017 u 13:22

Bionic
Reading

U nedjelju je na Jarunu održana već tradicionalna, sedma po redu, SUPer Surfers Challenge Zagreb, utrku u Stand Up Paddle - veslanju na dasci. Ove godine Surfmania tim je udružio snage s Kanu kajak klubom Matija Ljubek te organizirali međunarodno SUP natjecanje.

Ove je godine nastupilo 50tak natjecatelja iz četiri zemlje, Slovenije, Mađarske, Francuske i Hrvatske. Pobjedu u 6 km dugoj ELITE pro grupi odnio je hrvatski predstavnik Željko Srdoč sa vremenom 38:52 samo sekundu i pol ispred sunarodnjaka Nikice Ljubeka, a treće je mjesto, kao najbolji Slovenac, osvojio Aljaž Požes. U ženskoj ELITE pro grupi prva je bila Slovenka i jedna od najpoznatijih žena u SUP-u, Manca Notar, Nataša Srdoć bila je druga dok je treče mjesto pripalo Poloni Pušljar.

Da sport ima svijetlu budućnost dokazale su U12, U14, i U16 skupine u kojima je nastupilo 15tero djece, a najbolji je rezultat ostvarila Sara Štefančić Kiseljak sa vremenom od 29:26 za utrku od 3 km. 

Uz ELITE pro utrku na 6 km vozila se i amaterska utrka na 3 km u kojoj su dominirali Slovenci i osvojili sve medalje. 

Nakon sportskog dijela održan je i onaj zabavni u kojem su se natjecatelju okušali u utrci osmeraca, a mnogi su se priključili besplatnim SUP školicama i SUP Yoga tečajevima.

Ovo je treća po redu utrka CRO SUP Toura, otvorenog prvenstva Hrvatske u SUP-u koje se boduje i za prvenstvo Slovenije, vožena nakon Splita i Poreča.