bez dlake na jeziku

Veselin Vujović u iskrenom razgovoru otkrio kojeg bi igrača odmah doveo u Zagreb, a dotaknuo se i Ivana Balića...

14.04.2020 u 10:36

Bionic
Reading

Trener rukometaša PPD Zagreb, legendarni Veselin Vujović (59) dane izolacije zbog pandemije koronavirusa provodi u Srbiji. Popularni Vujo je razgovoru za Balkan-Handball.com pričao o aktualnom stanju u svijetu rukometa s naglaskom na PPD Zagreb, reprezentacije s prostora bivše državne tvorevine, najboljim svjetskim rukometašima

Zbog pandemije koronavirusa sport u svijetu je jednostavno zamrznut, igra se tek u nekoliko zemalja, a kao i svi, svoju žrtvu podnosi i rukomet. Sezona je stopirana, pitanje je hoće li se nacionalna prvenstva uopće i nastavljati, a za završnicu Lige prvaka još se traže najidealnija rješenja.

U takvom ozračju javio se Veselin Vujović (59), trener PPD Zagreba vratio se u Šabac kako bi bio sa svojom obitelji u ovom neizvjesnom danima. Sada je u razgovoru za Balkan-Handball.com na samom početku otkrio kojeg bi rukometaša odmah doveo u redove 'zagrebaša'.

'Sander Sagosen!', ekspresno je ispalio popularni Vujo i pojasnio:

'On je po prirodi nasljednik Nikole Karabatića jer Karabatić je čovjek-momčad. Prije sedam-osam godina bilo koji malo jači klub u Europi mogao je samo dovesti Karabatića i bio bi prvak Europe. Ima sve, što se tiče obrane, igre u napadu, svega onog što jedan lider mora imati. To je sada Sagosen. Ima jednu drsku crtu koja nije primjerena Skandinavcima, uđe u sukob, posvađa se i verbalno i fizički, a fizičke predispozicije su mu nevjerojatne.'

No, tu je Vujović zastao... Sjetio se još nekoga...

'Zapravo, dok vam odgovaram na ovo pitanje, dvoumim se između Domagoja Duvnjaka i Sagosena. Iskreno, Duvnjak je igrač čija je karijera u jednoj ravni, to je neviđeni igrač ekstremne kvalitete, ali je Sagosen taj koji će u sljedećih 7-8 godina sigurno igrati na vrhunskoj razini. No, ako bih sada gledao tko je bolji i važniji ili za godinu dana, onda je to Duvnjak. A ako je netko za duže razdoblje, onda je to, bez dvojbe, Sagosen', naglasio je Veselin Vujović koji je 1988. godine ponio titulu najboljeg svjetskog rukometaša.

Hvalospjevi o Domagoju Duvnjaku tu nisu stali. Posebnu težinu imaju riječi kad te hvali takva igračka i trenerska veličina.

'Pogledajte Duvnjaka kakav je kad njegova momčad gubi. Raspravlja sa sucima, sugerira treneru, viče na suigrače... Ima karakter, ne kao neki, ali je napravio jako dobru crtu između jako lijepog ponašanja, tj. dobrog odgoja, kako bi rekli Hrvati, i tog pobjedničkog karaktera koji neosporno posjeduje. On je za mene jedan gospodin', analizirao je Vujović te u tom kontekstu nije mogao ne spomenutu najvećeg svih vremena. Ivana Balića...

'Ali, to se sve ne može reći za Ivana Balića, koji je baraba, ali veliki genij, jedan od najboljih igrača koje je svijet ikad vidio. Nadam se da neće zamjeriti nitko, ali ne bih se usudio reći tko je najbolji igrač među svima njima', u svom je stilu netipičnom 'diplomatskom stilu' kazao Vujović koji je u toj kategoriji najboljih morao još jednom spomenuti i Nikolu Karabatića:

'Kada je Nikola Karabatić zdrav, nema problema. Iz nekog razloga je izgubio na skočnosti i prečesto sada ide u duele jedan na jedan i taj neki šut iz kontakta. Ranije je to radio i bez toga, ali znate priču o starom lavu, bolje ga ne dirati dok spava. Nikola je genij, obilježio je svoju eru i ako netko nekada bude mjerio, možda može ponijeti titulu igrača svih vremena...', zaključio je Veselin Vujović u razgovoru za Balkan-Handball.com.