peh za maxa

Verstappen u novoj nevolji: Nakon debakla na Spa, u Monzi prisilno kreće sa samog dna

05.09.2019 u 09:21

Bionic
Reading

Max Verstappen nije se proslavio prošle nedjelje na Velikoj nagradi Belgije, a u Monzi će zbog promjene motora imati pune ruke posla, jer će morati startati iz posljednjeg startnog reda…

Nizozemski 21-godišnji vozač oduševio je svojim nastupima u prvom dijelu sezone koje je okrunio s dvije krasne pobjede u Austriji i Njemačkoj. Praktički je Verstappen sam držao Red Bull u borbi za drugo mjesto u poretku konstruktora, no stvari su krenule nizbrdo nakon ljetne pauze.

  • +7
Formula 1, Velika nagrada Belgije Izvor: EPA / Autor: SRDJAN SUKI

Naime, na stazi Spa Francorchamps nespretno se zabio u Raikkonena već nakon samog starta te zatim završio u zaštitnoj ogradi, a za njega ne izgleda dobro ni ono što ga čeka na Velikoj nagradi Italije ove nedjelje (Arenasport 2, 15:10).

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Naime, Verstappen je ispucao dozvoljeni broj motora za ovu sezonu, a promijenit će na Monzi pogonsku jedinicu i zbog toga startati iz posljednjeg startnog reda.

Nije to dobra vijest za Maxa i 'bikove' koji nisu izgledali pretjerano brzo u Belgiji, a u teškoj su sada poziciji i na talijanskoj legendarnoj stazi.

Ipak, jedna stvar budi nadu za Verstappenove navijače kojih je pregršt na svakoj europskoj utrci. Prognoza vremena obećava u nedjelju kišu, a baš u takvim uvjetima Max je dominirao na Hockenheimringu i došao do impresivne pobjede…