POMIRENJE NA POMOLU

Veliki zaokret u odnosu braće Ferdinand spram Terryja i Colea

25.10.2012 u 13:16

Bionic
Reading

U engleskoj Premierligi napokon je na pomolu veliko pomirenje: braća Rio i Anton Ferdinand poručila su kako će se ubuduće rukovati s Johnom Terryjem i Ashleyjem Coleom uoči utakmica

Spomenuta četvorica nogometaša već su mjesecima u središtu rasističke afere koja je krenula Terryjevim vrijeđanjem Antona Ferdinanda u dvoboju između Chelseaja i QPR-a. Slučaj je završio na civilnom sudu na kojem je Terry oslobođen, ali ga je naknadno kaznio Engleski nogometni savez (FA) s četiri utakmice suspenzije i 220.000 funti.

U cijelu se priču umiješao i Cole koji je, iako tamnoput, dao podršku i svjedočio u korist Terryja, što je razbjesnilo Rija Ferdinanda koji je na Twitteru sugerirao da je Cole izvana crn, a iznutra bijel. Zbog toga je i branič Manchester Uniteda platio 45.000 funti kazne.

Braća Ferdinand su se zbog svega spomenutog odbijala rukovati s Terryjem, a kasnije i Coleom prije međusobnih utakmica njihovih klubova, no sada je, čini se, i toj priči došao kraj. The Sun piše da su mu braća Ferdinand u srijedu navečer potvrdila da će podvući crtu pod slučaj i ubuduće se rukovati s Chelseajevim dvojcem.

Prva prilika da dokažu da tako misle je već u nedjelju kada će se u 9. kolu Premierlige na Stamford Bridgeu sudariti Chelsea i Manchester United. Terryja neće biti jer odrađuje drugu utakmicu suspenzije, ali priliku da si stisnu ruke će imati nekadašnji reprezentativni suigrači Ferdinand i Cole.