to će biti spektakl

Veliki Vladimir Kličko se vraća u ring; dvije godine uživao je u mirovini, ali ovu ponudu nije mogao odbiti

29.03.2019 u 14:42

Bionic
Reading

Gotovo dva puna desetljeća braća Vitalij i Vladimir Kličko vladala su teškom kategorijom. I dok se Vitalij (47) definitivno povukao iz svijeta boksa i posvetio se političkoj karijeri u Ukrajini, Vladimir (43) bi se uskoro mogao ponovno boriti za naslov prvaka

Vladimir Kličko (43) od 29. travnja 2017. godine nije ulazio u ring. Tada ga je tehničkim nokautom na londonskom Wembleyu pobijedio Anthony Joshua i doslovno ga umirovio.

'Vladimir veliki' tako se iz profesionalnog boksa povukao nakon 21 godine, a za to je vrijeme odradio 69 borbi, 64 puta je pobijedio, od toga 53 puta nokautom, dok je samo pet puta ring napuštao poražen. Osvajao je titulu teškaškog prvaka u svim federacijama, s bratom Vitalijem suvereno je vladao svjetskim boksom.

Nakon što je povezao poraze od Joshue i Tysona Furyja odlučio je povući se. No, sad bi mogao ponovno u ring. U toj odluci će mu pomoći najbolji mogući motiv - novac.

Naime, Kličkov menadžer Tom Loeffler otkrio je kako je stigla ponuda koja se jednostavno ne odbija. Sam Vladimir još ništa nije potvrdio, ali čini se kako ga je u odluci da se vrati u ring 'podržala' nevjerojatna svota novca koja mu je ponuđena. Za tri borbe navodno mu je ponuđeno čak 70 milijuna eura!

'Vladimir je imao takvu karijeru da milijuni navijača i boksačkih zaljubljenika imaju ogromnu želju vidjeti ga u ringu još koji put', kazao je Tom Loeffler i dodao:

'Iskreno, ne znam da li je potpuno zadovoljan onim što je ostvario i načinom na koji se povukao. Odluka će svakako biti na njemu. Znam da i dalje naporno trenira, i dalje ga drži taj borbeni duh... Ne treba mu puno vremena da se vrati u formu za borbu.'

  • +16
Vladimir Kličko Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prema nekim navodima, Vladimir Kličko bi prvu borbu trebao odraditi protiv Deontaya Wildera (33), aktualnog svjetskog teškaškog prvaka po WBC federaciji.

Problem? Wilder je 10 godina mlađi i do sada nije izgubio niti jednu profesionalnu borbu! Ima 41 meč, 40 pobjeda od toga čak 39 nokautom te jedan neriješeni sraz. I to onaj posljednji, iz prosinca 2018. godine kad se borio s Tysonom Furyjem.

Kako god bilo, a čini se kako je meč Wildera i Vladimira Klička sve bliže. To će biti spektakl...