CONTADOR NAPUSTIO ASTANU

Veliki transfer trostrukog pobjednika Toura

03.08.2010 u 17:58

Bionic
Reading

Trostruki pobjednik Tour de Francea, španjolski biciklist Alberto Contador (27) sljedeće će dvije godine voziti za dansku momčad Saxo Bank, objavio je manager momčadi Bjarne Riis.

'Ponosan sam i počašćen što mogu predstaviti Alberta Contadora kao vozača svoje momčadi. Radilo se o nevjerojatnoj prilici koja nam se ukazala i koju smo uspjeli realizirati', rekao je Riis.

Contador je prije samo devet dana po treći put osvojio najveću svjetsku biciklističku utrku, najbolji je bio i 2007., te 2009. godine, te je tri dana kasnije objavio kako neće produžiti ugovor sa svojom sadašnjom momčadi Astana.

'Mislim da sam izabrao najbolju opciju i uvjeren sam da će Riis stvoriti odličnu momčad za 2011. godinu', rekao je Contador.

Na posljednja dva Toura Contador je slavio ispred vozača iz Riisove momčadi, Luksemburžanina Andyja Schlecka, a kako je Schleck prošloga tjedna odlučio napustiti Riisovu momčad, Danac je odmah pronašao zamjenu.

'Naravno da nam je glavni cilj za sljedeću godinu osvajanje Toura, ali Alberto mi je rekao kako je njegova ambicija pobijediti na sve tri velike trotjedne utrke u istoj godini', dodao je Riis.

Uz Tour de France, koji se uvijek vozi u srpnju, preostale dvije trotjedne utrke su Giro d'Italia u svibnju i Vuelta a Espana koja počinje krajem kolovoza i traje do sredine rujna.