SVJETSKI KUP

Veliki rezultat za hrvatsko skijanje; novi trijumf Hirschera

07.01.2018 u 16:05

Bionic
Reading

Hrvatski skijaš Matej Vidović osvojio je 23. mjesto na slalomu u švicarskom Adelbodenu, gdje je do četvrte uzastopne slalomske pobjede u ovoj sezoni, a ukupno 52. trijumfa na utrkama Svjetskog kupa stigao Marcel Hirscher

On je za samo 13 stotinki nadmašio sunarodnjaka Michaela Matta, a za 16 stotinki bio brži od Norvežanina Henrika Kristoffersena.

Matej Vidović je po drugi put u karijeri osvojio bodove u Svjetskom kupu, nakon što je prije deset mjeseci bio 21. na slalomu u Kranjskoj Gori. U svom debiju na vrlo zahtjevnoj stazi Chuenisbaergli 24-godišnji Zagrepčanin je odmjerenom, mirnom i preciznom prvom vožnjom osvojio 27. mjesto u prvoj vožnji sa startnim brojem 35, zaostavši za Hirscherom 3.78 sekundi.

  • +7
Pobjednik slaloma na Sljemenu 2018. Marcel Hircher Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

U drugom nastupu Vidović je bio još bolji, iskoristio činjenicu da je na stazu išao kao četvrti te sa četvrtim vremenom druge vožnje na kraju osvojio 23. mjesto i prvih osam bodova u ovoj sezoni.

Drugi hrvatski predstavnik Elias Kolega nije se uspio plasirati u drugu vožnju, a sa zaostatkom od 5.94 sekundi za Hirscherom završio je prvu vožnju na 49. mjestu.