real ima dva konkurenta

Veliki preokret u slučaju najmoćnijeg napadača; Erling Haaland pri izboru novog kluba gledat će kako ispuniti jedan svoj interes

04.03.2022 u 11:07

Bionic
Reading

Sjajni norveški nogometaš, 21-godišnji Erling Haaland, koji još uvijek zabija golove za dortmundsku Borussiju, u sljedećoj bi sezoni to mogao raditi u nekom drugom dresu. Iako su u španjolskim medijima uvjeravali kako je Haalandov transfer u Real već 'gotova stvar', sada se stvari ipak mijenjaju

Norvežanin je u Borussiju stigao s početkom 2020. godine, te sa Žuto-crnima ima ugovor do 2024. godine. Međutim, gotovo je izvjesno da će već ovog ljeta Erling Haaland preseliti u neki drugi klub.

Dugo su mediji uvjeravali kako je Haaland već izabrao madridski Real i da je transfer među Kraljeve gotova stvar.

No, ovog petka, španjolska Marca, koja je itekako dobro upućena u zbivanja u Realu, ipak ima potpuno drugačiju informaciju.

Naime, osim Reala, u kombinaciji za dovođenje Haalanda, čija je trenutna vrijednost na nogometnom tržištu čak 150 milijuna eura, i koji je ove sezone u 20 utakmica zabio 23 golova, su još i Barcelona i Manchester City.

Doduše, Marcini su novinari dosta realni, i s pravom se pitaju gdje bi Barcelona nabavila tako velik novac, iako su i u katalonskom klubu svjesni da uz Aubameyanga trebaju još jednog klasnog strijelca.

Puno ozbiljniji suparnik Realu je Manchester City, kojem novac nije problem, a i klub teži najvišim rezultatima.

Ono što je primarna Haalandova želja, kako tvrde autori teksta, jest jednog dana postati osvajač Zlatne lopte, a do tog bi priznanja mogao samo iz velikog kluba i jake momčadi. A što u ovom trenutku jesu i jedni i drugi.

Naravno, velika prevaga na Realovoj strani su i relacije koji je Haalandov menažer Mino Raiola ima s čelnicima madridskog kluba, ali i sama činjenica da je Real, po mišljenju mnogih najveći nogometni klub na svijetu. I u kojem bi se Haaland mogao nadopunjavati s Mbappeom.