STRIJELAC U EL CLASICU

Veliki jubilej Luke Modrića; Real Madrid mu posvetio tekst, a evo što mu je poklonio predsjednik 'kraljeva' Florentino Perez

25.10.2020 u 09:45

Bionic
Reading

Luka Modrić opet je jedna od glavnih vijesti u španjolskoj sportskoj javnosti, hrvatski veznjak zabio je u El Clasicu te je tako na najljepši mogući način obilježio veliki jubilej u dresu Real Madrida

U 90. minuti španjolskog derbija lopta je došla Modrića, on je dva puta vagnuo istrčalog golmana Barcelone Neta da bi onda majstorski opalio i poslao loptu između dvojice suparničkih nogometaša u mrežu.

Kapetan naše reprezentacije dobio je hvalospjeve u medijima, pohvalno je o njemu govorio Sergio Ramos, a iako je na terenu proveo malo više od 20 minuta (ušao u 69. minuti umjesto ozlijeđenog FedericaValverdeea) čitatelji Marce izabrali su ga za igrača utakmice.

Mora se spomenuti da je Modrić upisao i veliki jubilej za Real, to mu je bio 350. nastup u madridskom klubu te je dobio prigodni dres s tim brojem koji mu je u zrakoplovu uručio predsjednik Florentino Perez.

I na službenoj internet stranici Real je posvetio tekst našem igraču u kojem je podsjetio da je do 350 utakmica stigao na početku ove devete sezone (237 La Liga, 75 Liga prvaka, 22 Kup kralja, 6 Španjolski superkup, 6 Svjetsko kluipsko prvenstvo, 4 Uefin superkup). Navodi se da je u sezoni 2012/13. odigrao najviše susreta (53) i da je ukupno za 'kraljeve' postigao 23 pogotka.

U tekstu su pobrojani i njegovi uspjesi s Realom: po četiri Lige prvaka i Svjetska klupska prvenstva, po tri Uefa superkupa i Španjolska superkupa, dva prvenstva i jedan Kup kralja kao i najvažnije pojedinačne nagrade koje su stigle u 2018. – Zlatna lopta, kao i nagrade za najboljeg igrača po izboru Fife i Uefe.

  • +8
Barcelona - Real Madrid, 7. kolo Primere, 2020/21. Izvor: Profimedia / Autor: joma / Cordon Press / Profimedia

Inače, na Twitteru je Real s jednim videom podsjetio da Modrić slične golove zabija i na treningu,a  ne samo Barceloni: