ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Velike pobjede strašne Barce i izvrsnog Chelseaja

08.04.2009 u 22:35

Bionic
Reading

U srijedu navečer u Liverpoolu i Barceloni odigrane su preostale dvije četvrtfinalne utakmice Lige prvaka; Katalonci su 'razvalili' Bayern, a Chelsea je očitao pravu nogometnu lekciju 'Redsima'

Barcelona i Chelsea najveći su dobitnici prvih utakmica četvrtfinala Lige prvaka. Nakon što u utorak ni Manchester United ni Arsenal, unatoč statusima izrazitih favorita, nisu uspjeli nadvisiti Porto i Villarreal, 24 sata kasnije upravo su Katalonci i 'blues' posve nadigrali svoje suparnike i gotovo osigurali prolaz u polufinale.

BARCELONA – BAYERN 4:0 (4:0)

BARCELONA; stadion Camp Nou, gledatelja 94.000; sudac Howard Webb (Engleska)

Strijelci: 1:0 Messi (9), 2:0 Eto'o (12), 3:0 Messi (38), 4:0 Henry (43)

Barcelona: Valdes; Daniel Alves, Marquez, Pique, Puyol; Xavi, Y. Toure (od 81. Buquets), Iniesta; Messi, Eto'o (od 89. Krkić), Henry (od 74. S. Keita)
Bayern: Butt; Oddo, Demichelis, Breno, Lell; Ham. Altintop (od 46. Ottl), Schweinsteiger, Van Bommel, Ze Roberto (od 77. Sosa), Ribery; Toni

Barcelona je i prije sraza sa Bavarcima slovila za jednog od najvećih favorita Lige prvaka, no nakon onoga što su Katalonci učinili ekipi koju vodi Jürgen Klinsmann, taj dojam još je jači. U prvih 45 minuta Barca je bila toliko dominantna, toliko razigrana i precizna, da je i 4:0 po okončanju prvih 45 minuta bilo premalo u odnosu na viđeno na Camp Nou. Bayern ove sezone nije ni sjena one strašne momčadi koja je žarila i palila Bundesligom, a to što još uvijek konkureira za naslov prvaka njemačke treba pripisati više drugim momčadima i njihovoj kvaliteti, nego snazi Bavaraca.

Barcelona je pitanje pobjednika u prvom četvrtfinalnom meču protiv Bayerna riješila već u prvih pola sata. Messi i Eto'o demonstrirali su moć i u prvih 12 minuta zabili po jedan pogodak, da bi ponovno Messi i Henryizmeđu 38. i 43. minute povisili na velikih, strašnih 4:0. Bavarci su u tim trenucima izgledali poput amaterske momčadi, osim Riberja nitko nije pokazao baš ništa od svog nogometnog umijeća, a i francuski reprezentativac bio je tako dobro čuvan da je bio u jednoj jednino prilici, koju na kraju nije iskoristio.

U drugom dijelu Bayer se malo oporavio od šokantnih pogodaka, uspostavio je kakvu-takvu terensku ravnotežu, no daleko je to bilo od onoga što se mora prikazati kad se igra protiv Barcelone i k tomu još i na njezinom travnjaku.

LIVERPOOL – CHELSEA 1:3 (1:1)

LIVERPOOL; stadion Anfield, gedatelja 46.000; sudac: Claus Bo Larsen (Danska)

Strijelci: 1:0 Torres (6), 1:1 Ivanović (39), 1:2 Ivanović (62), 1:3 Drogba (67)

Liverpool: Reina; Arbeloa, Škrtel, Carragher, Fabio Aurelio (od 75. Dossena); Xabi Alonso, Lucas Leiva (od 79. Babel); Kuyt, Gerrard, Riera (od 68. Benayoun); Torres
Chelsea: Čech; Ivanović, Alex, Terry, A. Cole; Ballack, Essien, Lampard; S. Kalou, Drogba (od 80. Anelka), Malouda

Liverpoolov stadion smatra se jednom od najteže osvojivih nogometnih tvrđava, prvenstveno zbog izvrsnih navijača, a zatim i zbog izuzetne kvalitete igrača koje već nekoliko godina vrlo uspješno vodi Rafael Benitez. No, u srijedu navečer, premda je za 'Redse' dobro počelo, Chelsea je održao pravu nogometnu lekciju svojim velikim suparnicima iz Premierhipa i već nakon prve utakmice Guus Hiddink može polako planirati taktiku kako da se uz što manje napora suprotstavi ranjenim 'Redsima' i plasira u polufinale Lige prvaka.

Domaćini su izvrsno krenuli u utakmicu. Dirk Kuyt imao je priliku već u 3. minuti, a samo tri minute nakon njegovog promašaja Fernando Torres zabio je za 1:0. Nažalost po navijačke legije u crvenim dresovima, to je bilo sve što su vidjeli od svojih ljubimaca. Chelsea je nakon primljenog gola brzo konsolidirao svoje redove i nezadrživo krenuo, kasnije smo saznali, po uvjerljivu gostujuću pobjedu.

Prvo je srpski branič Branislav Ivanović izjednačio u 39. minuti, zatim je u 62. minuti zabio i svoj drugi pogodak za preokret na 2:1. Priču je zaključio Didier Drogba pet minuta nakon prvog vodstva 'bluesa' postigavši spretan pogodak pored anemične obrane Liverpoola.