na pomolu megatransfer

Velikani kreću u rat za jednog od najboljih napadača vrijednog preko 100 milijuna eura: Manchester City je u velikoj prednosti

05.11.2019 u 20:52

Bionic
Reading

Manchester City, Manchester United i Real Madrid žele dovesti Jadona Sancha iz Borussije Dortmund

Jadon Sancho ponovno puni naslovnice svjetskih medija. 19-godišnji engleski reprezentativac sjajnim je igrama zaludio svijet. Sancho je ove sezone u dresu Borussije Dortmund odigrao 14 utakmica i zabio četiri gola, te upisao sedam asistencija i slovi kao jedan od najboljih mladih igrača današnjice.

Engleski mediji pisali su već o interesu Manchester Uniteda za mladog Sancha, no nastave li ovakvim tempom vjerojatno će ostati bez Lige prvaka, a to znači da su u startu u zaostatku kod privlačenja potencijalnih pojačanja. Daily Mail piše kako se u utrku za 19-godišnjim Englezom ponovno uključio Real Madrid koji ga prati još od 2017. godine kada je iz Manchester Cityja prelazio u Borussiju Dortmund za nešto manje od osam milijuna eura. U Madridu su tada odlučili dovesti Danija Ceballosa koji je bio najbolji igrač Europskog prvenstva za mlade, ali sada bi Sancho napokon mogao završiti među 'kraljevima'.

Florentino Perez je odlučan u namjeri da osnaži Real i vrati ga na vrh Europe. Velika želja predsjednika madridskog kluba ostaje Kylian Mbappé, ali za njega će pregovori biti puno zahtjevniji i možda neće uspjeti u iduća dva prijelazna roka. Zato u Realu žele što prije dovesti Sancha koji bi trebao pojačati ekipu i čekati Mbappéa da njih dvojica tvore ubojiti napad koji će dominirati idućim desetljećem.

Ne zna se koliko bi točno Real morao izdvojiti za Sancha, ali njemački mediji pišu kako bi se cijena mogla kretati oko 115 milijuna eura. U utrku bi se, pišu engleski mediji, mogao uključiti i Manchester City koji možda ima i pravo prvokupa što bi dodatno zakompliciralo stvari. Borussija bi morala obavijestiti Građane o svakoj ponudi koja dođe za Sancha, a City bi ju bez problema mogao izjednačiti i napadača vratiti pod svoje.

Čeka nas zanimljivi prijelazni rok, a sigurno je jedino da od iduće sezone Sancho neće nositi Borussijin dres.