veliki transfer

Velikan za 42 milijuna eura doveo ponajboljeg svjetskog ofenzivca za kojeg legendarni Marc Overmars tvrdi da je bolji od Mesuta Özila

13.02.2020 u 06:33

Bionic
Reading

Hakim Ziyech je novi igrač Chelseaja koji ga je kupio od Ajaxa za 42 milijuna eura

Hakim Ziyech je u Ajax stigao na ljeto 2016. godine iz Twentea za 11 milijuna eura i do sada je u dresu amsterdamskog diva odigrao 157 utakmica i zabio 47 golova. Već neko vrijeme slovi za najboljeg igrača Ajaxa, a ove je sezone u 29 utakmica zabio osam golova i upisao 21 asistenciju.

Već neko vrijeme je na meti brojnih velikana, a spominjala su se i imena najvećih klubova pa su tako 26-godišnjeg marokanskog reprezentativca navodno htjeli i u Real Madridu i u Bayernu. Ipak, sve ih je pretekao Chelsea koji je, pišu engleski mediji. Londonski sastav je navodno sve dogovorio s Ajaxom kojem će platiti 42 milijuna eura za sjajnog Marokanca.

O kakvom se igraču radi možda najviše govori i izjava legendarnog Marca Overmarsa koji je danas sportski direktor Ajaxa. Overmars je na prošlom ljetnom roku komentirao kako je začuđen što više klubova ne traži baš Ziyecha.

'Pomalo sam iznenađen što je tako tiho oko Hakima Ziyecha. Mislim da je igrao bolje svake godine i njegova je statistika stvarno nevjerojatno dobra. Brojni klubovi su gledali u to. Brojke su im najvažnije, a ne to što on stvarno pokazuje', rekao je Overmars pa Ziyecha usporedio s jednim velikanom:

'Mislim da je Hakim Ziyech bolji od Mesuta Özila. Rekao bih im da ga prodaju i kupe Hakima za pola novaca koje dobiju za Mesuta, ali neće me slušati pa će Ziyech lako moguće ostati u Ajaxu', zaključio je Overmars tada.

Izgleda da ga je čuo Frank Lampard i sad Ziyech putuje prema Londonu. Uz njega, Lampard želi i krilnog igrača Villarreala Samuela Chukwuezea i Jadona Sancha iz Borussije Dortmundu.