pitanje trenutka

Velikan ništa ne prepušta slučaju; u dovođenje Nenada Bjelice bit će umiješan i državni vrh, a poznato je i tko će mu biti u stručnom stožeru

04.05.2020 u 07:47

Bionic
Reading

Turci pišu kako je Fener spreman po Nenada Bjelicu poslati privatni avion i ishoditi kod državnog vrha sve potrebne dozvole kako bi mogao ući u zemlju, a objavili su i tko će biti u stručnom stožeru

Već smo pisali da je predsjednik Fenerbahčea i pripadnik najbogatije turske obitelji Ali Koc totalno poludio za Nenadom Bjelicom koji ga je nakon telefonskog razgovora jednostavno oduševio. Da je do telefonskog razgovora došlo, potvrdio nam je i sam Bjelica.

'Da, mogu samo potvrditi da smo razgovarali u srijedu navečer. Bio je to prvi službeni kontakt. I to je to, odnosno sve što je novo po tom pitanju', potvrdio je nedavno za tportal 48-godišnji nogometni stručnjak.

Turski mediji pišu kako je Koc Bjelici ponudi posao na klupi Fenerbahčea koje se trenutno nalazi na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice. Navodno bi donedavni trener Dinama trebao zarađivati između 1.5 i dva milijuna eura, a pred njega bi za cilj bio postavljen naslov prvaka iduće sezone.

Koc je sve ostale kandidate stavio na čekanje, a Bjelica mu je navodno rekao kako je zadovoljan ponudom i sada se čeka samo da sve postane službeno. Turci iz dana u dan donose sve više detalja i pišu razne profile donedavnog Dinamovog trenera. Sada tvrde da je jedini problem u realizaciji ovog posla zapravo više tehničke prirode.

Naime, zbog koronavirusa je otežano putovanje i ulazak u Tursku, ali Fotospor tvrdi kako je Fener i tome doskočio i po Bjelicu je spreman poslati privatni avion. Uz to, spremni su od državnog vrha tražiti posebne dozvole što s obzirom na status obitelji Koc i ne bi trebao biti neki preveliki problem.

Dok se rješavaju te birokratske zavrzlame i problemi koje uzrokuje koronavirus, Turci se natječu tko će objaviti više detalja o novom treneru Fenera. Isti list tako tvrdi da zna i tko će biti u Bjeličinom stručnom stožeru. Osim neizostavnog Austrijanca Renea Pomsa koji je Bjelicu pratio i u Dinamu, Bjelica bi u stožeru trebao imati i legendarnog turskog golmana Volkana Demirela i Elvira Babića koji je bio asistent Safetu Sušiću u Akhisarsporu.