bomba iz Njemačke

Velikan kreće po hrvatskog napadača: Mario Mandžukić se ekspresno vraća u Europu i to u klub u kojem je proveo možda i najbolje dane

11.06.2020 u 18:24

Bionic
Reading

Bayern želi vratiti Marija Mandžukića koji je za njih igrao između 2012. i 2014. godine

Donedavni hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić trenutno nastupa za Al Duhail iz Katara u koji je prešao iz Juventusa nakon što je izgubio status prvotimca, pa čak i priliku da trenira s prvom ekipom talijanskog prvaka. Bogati Arapi Mandži su tako osigurali 11 milijuna eura za godinu i pol ugovora, ali jasno je da nogomet u Kataru nije na razini onog europskog, a to je ono što Mandži najviše nedostaje.

Unatrag nekoliko mjeseci se spominje Mandžukićev povratak u Europu. Usprkos tome što ima 34 godine i dalje plijeni pažnju velikana pa se tako špekuliralo s interesom Galatasaraya i Fenerbahčea. Turski velikani, posebno Galatasaray kojem je na čelu Fatih Terim koji Mandžu obožava, do pred koji dan su bili jako izgledna Mandžina nova destinacija, a onda se pojavila apsolutno senzacionalna vijest koja je sve promijenila.

Njemačkom su se počele širiti glasine kako bi Bayern vrlo rado hrvatskog napadača ponovno vidio u svojim redovima. Mandžo je u redovima bavarskog diva proveo dvije godine između 2012. i 2014. godine, a u tom je razdoblju u 88 utakmica zabio 48 golova i upisao 14 asistencija. Iz Bayerna je za 22 milijuna eura otišao u Atletico Madrid, a sada bi ga Nijemci vrlo rado vratili pod svoje okrilje.

Bavarci ga vide kao idealnu zamjenu za Roberta Lewandowskog koji je na izlaznim vratima kluba. S obzirom na to da je u Njemačkoj ostavio dubok trag, navijači će ga jedva dočekati. S Bayernom je osvojio sve što se moglo osvojiti, a kruna na taj dio karijere bilo je osvajanje Lige prvaka nakon što je Bayern u finalu pobijedio Borussiju Dortmund, a prvi gol na utakmici je zabio baš Mandžukić. Završilo je 2:1 za Bayern, a Mandžo je zauvijek ušao u srca navijača koji bi ga sada ponovno mogli vidjeti u crvenom dresu.