potresen i rakitić

Velika tuga u Španjolskoj: Sada je svima jasno zašto se izbornik Enrique iznenada povukao…

30.08.2019 u 12:33

Bionic
Reading

Vijest da je Luisu Enriqueu preminula kćerka snažno je potresla španjolsku nogometnu javnost i napokon otkrila što je bio razlog povlačenja bivšeg izbornika tijekom prošlog proljeća…

Podsjetimo, tijekom prvog vikenda kvalifikacija za Europsko prvenstvo Luis Enrique povukao se s mjesta španjolskog izbornika, objasnivši to 'obiteljskim razlozima', a reprezentaciju je preuzeo njegov pomoćnik Roberto Moreno.

Vodeći španjolski mediji brzo su saznali o čemu se radi, ali niti jedan iz poštovanja prema Enriqueu nije objavio detalje obiteljske tragedije koju je proživljavao bivši trener Barcelone, već je samo potvrđeno da se radi o ozbiljnom problemu te da su španjolski nogometaši bili potreseni kad su saznali što njihov selektor proživljava.

Nažalost, pet mjeseci kasnije Luis Enrique potvrdio je kako je njegova 9-godišnja kćerka Xana izgubila bitku s rakom kostiju.

Otkriven je time tužan razlog zbog kojeg je Enrique napustio reprezentaciju, a danas potporu dobiva iz cijele Španjolske pa i šire.

'Treneru, žao mi je što ti je život zadao tako težak udarac. Nebo je dobilo najljepšu zvijezdu koja će uvijek štititi tebe i tvoju obitelj. Moja iskrena sućut, želim cijeloj obitelji mnogo snage,' napisao je Ivan Rakitić na Instagramu koji je s Enriqueom u Barceloni osvojio trostruku krunu.

'Moja sućut Luisu Enriqueu i cijeloj obitelji u ovim teškim trenucima. S tobom smo, treneru. Želimo ti svu snagu svijeta,' oglasio se i Lionel Messi.

Sućut su izrazili brojni španjolski nogometaši uključujući i kapetana Sergija Ramosa, kao i bivši njegovi klubovi Roma i Barcelona, a i Real Madrid.

'Za Luisa Enriquea započinje novi život kakav nije mogao niti zamisliti prije tog poziva ujutro, 25. ožujka. Na svojoj strani ima cijeli nogometni svijet i svijet sporta,' piše dnevnik Marca, jedan od španjolskih medija koji je cijelo vrijeme znao što Luis Enrique proživljava, ali nije od toga htio raditi vijest.

Održali su time Španjolci lekciju svima iz novinarske humanosti, što je i jedina pozitivna stvar u ovoj izuzetno tužnoj priči…