NIŠTA OD LIGE PRVAKA

Velika tuga u Beogradu; lutrija jedanaesteraca kobna za Crvenu zvezdu, a odlučujući je srpskom prvaku zabio bivši Dinamovac

Bionic
Reading

U trećem pretkolu Lige prvaka Omonija je u Nikoziji izbacila Crvenu zvezdu nakon izvođenja jedanaesteraca 4:2 (1:1)

Tuga u dijelu Beograda koji navija za 'crveno-bele'. Srpski prvak nije prošao novu prepreku u kvalifikacijama te izborio play-off Lige prvaka iako je na papiru bio favorit protiv Omonije.

Domaćin je poveo u 31. minuti poslije kornera kada je vratar gostiju Milan Borjan pokušavao izbiti loptu, ali je iz blizine pogodio Michaela Luftnera od kojeg se lopta odbila u mrežu.

U zadnjoj minuti prvog dijela za beogradski sastav izjednačio je Mirko Ivanić, a do kraja susreta više nije bilo pogodaka, kao ni u produžecima pa se krenulo u izvođenje 11-eraca.

Domaći nogometaši tu su bili puno precizniji, a u četvrtoj seriji koja se pokazala odlučujućom prvo je za Omoniju pogodio bivši Dinamov igrač Jan Lecjaks, a zatim kod gostiju nije pogodio Miloš Degenek.

Za ulazak u Ligu prvaka Omonija će igrati protiv Olympiakosa. Prva utakmica je na rasporedu 23. rujna u Pireju, a uzvrat je sedam dana kasnije.

  • +6
Omonia - Crvena zvezda, 3. pretkolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: SAVVIDES PRESS

Mađarski prvak Ferencvaroš je u Budimpešti pobijedio Dinamo sa 2:1, dok je norveški prvak Molde na neutralnom terenu u Larnaci pobijedio Karabag sa 6:5 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio bez golova.

Norvežani su i ranije mogli do pobjede, u 102. minuti imali su kazneni udarac, ali je Shakhruddin Makhammadaliev sjajno zaustavio udarac Etzaza Hussaina. Norveški veznjak, koji je upisao i tri nastupa za zagrebački Rudeš, imao je priliku ispraviti svoju pogrešku, ali je odbijenu loptu prebacio preko gola.

Pitanje pobjednika razriješeno u šestoj seriji, a tragičar je postao Badavi Huseynov čiji je udarac obranio Andreas Linde. Za azerbajdžanski sastav do 82. minute je igrao Filip Ozobić.

Molde će biti domaćin prve utakmice, a uzvrat je u Budimpešti.

  • +11
Ferencvaroš - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: Promo fotografije / Autor: gnkdinamo.hr

Završno kolo kvalifikacija u LP izborio je i Maccabi Tel Aviv porazivši bjeloruski Dinamo Brest sa 1:0 i sada ga očekuje ogled protiv RB Salzburga. Izraelci su domaćini prve utakmice,  a uzvrat se igra u Wals-Siezenheimu.

Pogodak odluke zabio je Dan Biton iz jedanaesterca u 50. minuti.