aba liga

Velika pobjeda Zadra nad Partizanom rezultirala smjenom u beogradskom klubu

27.10.2018 u 10:31

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra u dvoboju 5. kola regionalne ABA lige ostvarili su prvu ovosezonsku pobjedu svladavši kao gosti Partizan u Beogradu 95:85 (23:23, 25:17, 25:17, 22:28)

Treneru beogradske momčadi Nenadu Čanku nije ostalo ništa drugo te je nakon teškog poraza od Zadra podnio ostavku.

>> Veličanstveni Zadar utišao 'grobare' i slavio usred Beograda nakon 14 godina

Košarkaši Zadra u jednom su trenutku vodili s 20 koševa prednosti te je evidentno bilo da 'crno-bijeli' nemaju rješenja za igru hrvatske momčadi.

  • +10
ABA liga, 5. kolo, KK Partizan NIS - KK Zadar Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

S druge strane novi-stari trener Zadra Ante Nazor nije krio zadovoljstvo nakon utakmice.

'Ostvarili smo vrlo važnu pobjedu na psihološkom planu. U Beogradu nismo pobijedili od 2004. godine. Podigli smo se, odigrali smo baš dalmatinski, ambijent je bio predivan. Zaista smo uživali', rekao je nakon utakmice Nazor koji je početkom tjedna na klupi Zadra zamijenio slovenskog trenera Aleša Pipana.

'Mladi ste pa ne znate kako je svojevremeno Jugoplastika pobjeđivala u Beogradu. Ipak sam malo stariji, pa se sjećam tih dana', dodao je Nazor i otkrio način na koji je motivirao svoje igrače.

Sjajan je u momčadi Zadra bio Luka Božić sa 27 koševa i 9 skokova, Mario little je dodao 19 ubačaja, dok je veteran Šime Špralja postigao 13 poena za samo 11 i pol minuta pa parketu uz stopostotni šut 2-2 za dva i 3-3 za tricu.