PRED 4000 GLEDATELJA

Velika pobjeda Cedevite; srušila euroligaša i stigla korak do finala ABA lige

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite poveli su sa 1-0 u pobjedama u polufinalu doigravanja regionalne ABA lige protiv branitelja naslova Budućnosti 90-83 (21-18, 16-20, 28-21, 25-24) domaćim slavljem pred 4000 gledatelja u KC 'Dražen Petrović'

U vrlo nervoznoj utakmici s mnoštvom tehničkih i nesportskih pogrešaka Cedevitini igrači imali su više smirenosti u ključnim trenucima i napravili pola posla za plasman u finale koji će izboriti momčad koja prva ostvari dvije pobjede.

Na krilima Cobbsa i Pullena Cedevita je krajem treće četvrtine prvi puta ostvarila značajniju prednost odvojivši se na osam razlike (65-57), no gosti iz Podgorice pronašli su način za povratak u utakmicu.

Kada je sredinom posljednjeg dijela Cedevita iskoristila tehničku pogrešku gostujućeg trenera Jasmina Repeše za ponovni odlazak na plus osam (76-68) činilo se kako je otpor gostiju napokon slomljen.

No, tricom Clarka i košem Gordića Budućnost je smanjila na 76-73 i kod tog rezultata imala dva zicera za smanjenje na samo jedan razlike, ali Popović i Bitadze nisu bili precizni. Cedevita se zatim preko Cobbsa i Cooka ponovno odlijepila na značajniju razliku i uspjela ju održati.

  • +22
KK Cedevita - KK Budućnost, 1. utakmica polufinala ABA lige, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Justin Cobbs sa 23 i Jacob Pullen sa 20 koševa predvodili su Cedevitu, dok je Earl Clarke ubacio 23 poena za Budućnost.

'Teška utakmica, dosta nervoze s jedne i s druge strane. Prije svega bih želio zahvaliti publici što je došla ove godine u najvećem broju. Stvarno je bilo lijepo igrati pred toliko ljudi i podsjetilo je na neke dane koje ne viđamo baš tako često ni u Domu sportova, ni u Draženovom domu. Izuzetno sam zadovoljan kako smo odigrali, hrabro, s puno samopozdanja. U najavi utakmice sam rekao kako bih volio da ekipa izgleda i baš je tako izgledala. Trener jako puno puta hoće nešto pa ne ispadne tako. Danas je stvarno bilo i pametno, i s puno borbe i želje, nadskakali smo ih. Svaka čast momcima i okrećemo se sljedećoj utakmici. Ako ništa drugo, bez obzira što će se dogoditi u Podgorici, kupili smo još jednu domaću utakmicu, nadam se uz još više gledatelja. Momčad samo dodatno motivira užarena atmosfera. Očekujem dobru partiju i u Podgorici. Do nedjelje ima još dosta vremena. Još ćemo neke sitnice ispraviti, promijeniti. Unutar jedne utakmice svaka sitnica koja može donijeti prednost je bitna', kazao je nakon utakmice Slaven Rimac, trener Cedevite.

Druga utakmica na programu je u nedjelju u Podgorici, a eventualna treća 7. travnja u Zagrebu.

Pobjednik polufinalnog ogleda Cedevita - Budućnost u finalu će igrati protiv pobjednika dvoboja Crvena zvezda - Partizan u kojemu Crvena zvezda vodi sa 1-0.